Το Γιούσουρι και άλλες φανταστικές ιστορίες

24/07/2012 - 17:04

Τα φανταστικά αφηγήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας εμπνέουν το Θανάση Πέτρου και το Δημήτρη Βανέλλη: στο «Γιούσουρι», το παλαιό θέμα των ιστοριών διασταυρώνεται πειστικά με τη νέα μορφή της κομίστικης ανάγνωσης», διαβάζουμε στο βιβλίο.

Καβάφης, Καρυωτάκης, Καρκαβίτσας, Ροδοκανάκης, Νικολαΐδης ο Κύπριος, Παπαδιαμάντης! Οι δημιουργοί του επιτυχημένου «Παραρλάμα» (Τόπος, 2011), ο Μυτιληνιός Δημήτρης Βανέλλης και ο Θανάσης Πέτρου με το νέο βιβλίο με τον τίτλο « Γιούσουρι», τολμούν να «αναμετρηθούν» με τα ιερά τέρατα της νεοελληνικής λογοτεχνίας «μεταγράφοντας» έξι φανταστικά αφηγήματα σε συναρπαστικό κόμικς. «Το φανταστικό αφήγημα γέννησε την επιστημονική φαντασία, το κόμικς και το σύγχρονο graphic novel. Διόλου τυχαίο, επομένως, που τα φανταστικά αφηγήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας εμπνέουν το Θανάση Πέτρου και το Δημήτρη Βανέλλη: στο «Γιούσουρι», το παλαιό θέμα των ιστοριών διασταυρώνεται πειστικά με τη νέα μορφή της κομίστικης ανάγνωσης», διαβάζουμε στο βιβλίο.

Oι ιστορίες του τόμου είναι:

Κ.Π. Καβάφης: «Eις το Φως της Hμέρας», Ανδρέας Καρκαβίτσας: «Το Γιούσουρι», Κ.Γ. Καρυωτάκης: «Ο ονειροπόλος», Πλάτων Ροδοκανάκης: «Κλεοπάτρας θάνατος», Νίκος Νικολαΐδης ο Κύπριος: «Ο Σκέλεθρας», Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: «Υπό την βασιλικήν δρυν».

Ο Δημήτρης Βανέλλης έγραψε τα κείμενα και ο Θανάσης Πέτρου έκανε την εικονογράφηση. Προλογίζει ο Άρης Μαραγκόπουλος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey