Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατά της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»

21/07/2012 - 14:17

«Δείγμα μιας ανεξήγητης εμπάθειας ή οτιδήποτε άλλου μπορεί να υποθέσει ένας καλοπροαίρετος αναγνώστης»

«Δείγμα μιας ανεξήγητης εμπάθειας ή οτιδήποτε άλλου μπορεί να υποθέσει ένας καλοπροαίρετος αναγνώστης»

Με ανακοίνωσή της, χθες, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καταδικάζει για αντιδεοντολογική συμπεριφορά την εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου», με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με την πρόσφατη υπογραφή της προμήθειας αξονικού τομογράφου.

Στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναφέρει:

«Όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της αιρετής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, δείξαμε και δείχνουμε πλήρη σεβασμό στο ρόλο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, εκτιμώντας το ρόλο του στην αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

Ο σεβασμός αυτός πρέπει όμως να είναι αμφίδρομος. Ισχύει άραγε αυτό;

Δυστυχώς η εφημερίδα “Τα Νέα της Λέσβου” με σειρά δημοσιευμάτων της έχει αποστεί από αυτόν τον αυτονόητο κανόνα, που χαρακτηρίζει τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Είμαστε σήμερα στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε στο λεσβιακό λαό αυτήν την αντιδεοντολογική συμπεριφορά και πρακτική, διότι το ποτήρι πλέον ξεχείλισε.

Συγκεκριμένα: Χτες (σ.σ. προχτές) 19 Ιουλίου υπογράφτηκε η σύμβαση για την προμήθεια του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από το διοικητή κ. Κατσιφαράκη και τον υπεύθυνο της εταιρείας Philips Hellas, κ. Παναγιώτη Μπάρα.

Ήταν μία ξεχωριστή στιγμή για το νησί μας και για τους ανθρώπους του, για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Στην τυπική αυτή διαδικασία, παρέστησαν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Νάσος Γιακαλής, και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ηρακλής Βερβέρης.

Και τούτο γιατί η δαπάνη της προμήθειας θα πληρωθεί από τις πιστώσεις τού ΕΣΠΑ, το οποίο ως γνωστόν διαχειρίζεται η Περιφέρεια, αλλά και διότι υπήρξε άριστη συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και αρκετές παρεμβάσεις του περιφερειάρχη να ξεπεραστούν εμπόδια και να φτάσουμε στο αίσιο τέλος.

Ο περιφερειάρχης μίλησε για το θέμα του αξονικού τομογράφου και για την πολύ σημαντική υπόθεση για τη Δημόσια Υγεία στο νησί μας, με την κατασκευή της νέας πτέρυγας, ένα σπουδαίο έργο που βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα παρουσιάζοντας την είδηση, σε ανυπόγραφο ρεπορτάζ της, κατάφερε να “εξαφανίσει” την παρουσία περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη, τόσο φωτογραφικά όσο και ειδησεογραφικά από το γεγονός, και η σύγκριση με τις υπόλοιπες εφημερίδες που ανέδειξαν χωρίς “αλχημείες” και άλλα σχετικά το ίδιο θέμα, εύκολα αποδεικνύει αυτό που υποστηρίζουμε.

Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζει η ιδιοκτησία των “Νέων της Λέσβου” και όποιος καθορίζει αυτήν την τακτική της εφημερίδας, ότι η αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών της και των πολιτών δεν μπορεί να επαφίεται στη διακριτική της ευχέρεια, ανάλογα με τον υποκειμενισμό της.

Είναι υποχρέωσή της που απορρέει από το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Δε ζητήσαμε ποτέ από κανένα έντυπο και κανένα δημοσιογράφο να μην ασκεί κριτική στη δράση και στα πεπραγμένα μας. Όμως το να παρουσιάζει το συγκεκριμένο έντυπο τόσο εξόφθαλμα μεροληπτικά θέματα που άπτονται και της δράσης της Περιφέρειας, αποτελεί δείγμα μιας ανεξήγητης εμπάθειας ή οτιδήποτε άλλου μπορεί να υποθέσει ένας καλοπροαίρετος αναγνώστης.

Εξάλλου, στη μικρή μας κοινωνία είμαστε δυστυχώς ή ευτυχώς όλοι γνωστοί και εξ αυτού του λόγου εμείς λογοδοτούμε καθημερινά για ό,τι κάνουμε, αλλά και για ό,τι πιθανόν δεν κάνουμε.

Ας γνωρίζουν λοιπόν οι κ.κ. Συντάκτες της συγκεκριμένης εφημερίδας ότι το ίδιο, άτυπα έστω, ισχύει και για αυτούς και την αναζητούμενη αντικειμενικότητά τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey