Ο Πατερέλλης με επιστολή του στο Δημήτρη Βουνάτσο ζητά αντιδήμαρχο Έργων για το Δήμο Λέσβου

Χάνουμε 72 έργα;

21/07/2012 - 14:08

Η επιμονή του δημάρχου Δημήτρη Βουνάτσου να κρατά στο δικό του χαρτοφυλάκιο την αρμοδιότητα των Έργων είναι ο λόγος που κινδυνεύουν να χαθούν 72 έργα του Δήμου Λέσβου. Η λύση στο πρόβλημα είναι να ορισθεί αντιδήμαρχος που θα ασχολείται μόνο με την παρακολούθηση της πορείας των έργων του Δήμου και θα παρεμβαίνει πολιτικά για να δίνει λύσεις.

Η επιμονή του δημάρχου Δημήτρη Βουνάτσου να κρατά στο δικό του χαρτοφυλάκιο την αρμοδιότητα των Έργων είναι ο λόγος που κινδυνεύουν να χαθούν 72 έργα του Δήμου Λέσβου. Η λύση στο πρόβλημα είναι να ορισθεί αντιδήμαρχος που θα ασχολείται μόνο με την παρακολούθηση της πορείας των έργων του Δήμου και θα παρεμβαίνει πολιτικά για να δίνει λύσεις, όπου απαιτείται, δήλωσε χθες το απόγευμα στο «Ε» ο επικεφαλής της παράταξης «Λέσβος, Δημιουργική πορεία», Παντελής Πατερέλλης.

Νωρίτερα ο κ. Πατερέλλης είχε δώσει στη δημοσιότητα σχετική με το θέμα επιστολή που έστειλε στο δήμαρχο. Αφορμή για τη συγκεκριμένη παρέμβαση αποτέλεσε το πρωτοσέλιδο του «Ε» που αναφερόταν στην έκκληση του αντιδημάρχου Γιάννη Τσακίρη να δοθεί νομοθετική λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα έργα ύδρευσης - αποχέτευσης του Δήμου. Ο κ. Πατερέλλης, με επιστολή του προς το δήμαρχο, τονίζει κατ’ αρχήν πως κατανοεί το συγκεκριμένο πρόβλημα και φυσικά συμπαραστέκεται στη δημοτική αρχή. Όμως εκτιμά πως ο μη ορισμός αντιδημάρχου Έργων, ενάμιση και πλέον χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής, βάζει σε κίνδυνο 72 έργα.

Η παρακολούθηση των έργων είναι ένα αντικείμενο που ο δήμαρχος έχει κρατήσει για τον εαυτό του, δείχνοντας ότι δεν εμπιστεύεται τους ανθρώπους που πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιό του, εκτιμά ο δημοτικός σύμβουλος, θεωρώντας ότι όχι μόνο ο κ. Βουνάτσος, αλλά όποιος και αν ήταν στη θέση του δημάρχου, δε θα μπορούσε να παρακολουθεί καθημερινά την πορεία των έργων του Δήμου, τόσο λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού τους, όσο και λόγω της πληθώρας των αντικειμένων με τα οποία ασχολείται ο δήμαρχος.

Στην επιστολή προς το δήμαρχο, ο κ. Πατερέλλης κάνει λόγο για ελαφρότητα στην αντιμετώπιση του θέματος από τη δημοτική αρχή και σημειώνει πως «ο πρώην Δήμος Μυτιλήνης, από ιδρύσεώς του, καίτοι πολύ μικρότερος του Δήμου Λέσβου, είχε πάντοτε αντιδήμαρχο Έργων και σε αυτό οφείλεται ότι όλα αυτά τα χρόνια κατασκευάστηκαν έργα μεγάλου βεληνεκούς, όπως ο βιολογικός καθαρισμός, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Μυτιλήνης, το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η μαρίνα κ.ά.».

Αναξιοποίητοι μηχανικοί
Παράλληλα, ο κ. Πατερέλλης σημειώνει πως ο Δήμος σήμερα διαθέτει ένα πολύ αξιόλογο δυναμικό 65 μηχανικών, το οποίο θα ζήλευαν ακόμα και οι υπηρεσίες τού ΥΠΕΧΩΔΕ και που επί δύο περίπου χρόνια μένει αναξιοποίητο.

Στη συνέχεια, ο κ. Πατερέλλης ζητάει το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ενημερωθεί το σώμα για την πορεία των έργων.

Μεταξύ των έργων στα οποία αναφέρεται ο κ. Πατερέλλης, είναι η αποκατάσταση μιας σειράς χωματερών της Λέσβου, εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης, έργα οδοποιίας, πλακοστρώσεις, επέκταση δικτύου μονοπατιών πεζοπορικών διαδρομών κ.λπ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey