Ν’ ακούσω τη λέξη που λείπει

17/07/2012 - 16:31

Η Μαρία Στρίγκου πριν λίγους μήνες από τις εκδόσεις «Άνεμος» κυκλοφόρησε και την πρώτη της ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Ν’ ακούσω τη λέξη που λείπει», με ζωγραφιές του αρχιτέκτονα και ζωγράφου Θοδωρή Κανάκη.

Η Μαρία Στρίγκου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές. Σπούδασε Νοσηλευτική και Συμβουλευτική. Εργάζεται εδώ και πολλά στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Το 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τον τίτλο «Η Αλίκη στη χώρα των τραυμάτων» (Γκοβόστης). Ακολούθησε το 2004 το δεύτερό της βιβλίο με τίτλο «Η κλέφτρα του καλοκαιριού» (Εμπειρία Εκδοτική). Το 2003 συνεργάστηκε στιχουργικά με το συνθέτη Μ. Νικολούδη στο CD τού Γ. Χαρούλη, με τον τίτλο «Γύρω μου κι εντός». Πριν λίγους μήνες από τις εκδόσεις «Άνεμος» κυκλοφόρησε και η πρώτη της ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Ν’ ακούσω τη λέξη που λείπει», με ζωγραφιές του αρχιτέκτονα και ζωγράφου Θοδωρή Κανάκη.

Στεγάζει 54 ποιήματα. Να μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι: Παραλήρημα προσευχής, Πειρασμός, Μουσικές ακροβασίες, Ο λοστρόμος των Φυγών, Αναμονή, Αρρώστια, Explosion, Gillette, Σουρεαλιστικό, Τις Δευτέρες σωπαίνω

Ως μικρό δείγμα γραφής αντιγράφουμε το ποίημα «Το ανέφικτο του πράγματος»: «Αποχαιρετώντας την εποχή της αθωότητας, / πιπέρια και κανέλες / δίνουν γεύση στις στιγμές μας, / φευγαλέα αγγίγματα / στα ακκίσματα των χρόνων,  κάθε στροφή κι ένα χάδι… / ώσπου ένα τρένο έφτασε απ’ το πουθενά / και σε πήρε μαζί του/ στα βάθη της γης/ πόσο κρύο κάνει όταν μένεις πίσω… / ο χειμώνας σού ασπρίζει τα μαλλιά / -κι η προσδοκία της άνοιξης… / -της άνοιξης; / -αχ! η άνοιξη δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο / παρά μια ουτοπία… / - μια ουτοπία; μη με θυμώνεις! άκου! / μια φορά παιδί για πάντα παιδί!/ Ακούς; / Έι! σε σένα που γέρνεις τους ώμους το λέω, ακούς; / μια φορά παιδί / συχνά η φράση «για πάντα» πονάει περισσότερο / από το ανέφικτο του πράγματος»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey