Συστάθηκε στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

17/07/2012 - 15:43

Απόδειξη του γεγονότος ότι ολοκληρώνεται και θα λειτουργήσει συντονισμένα, χρόνια μετά την έναρξη υλοποίησής του, ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί η σύσταση του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ως νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΦΟΔΣΑ Νήσων Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Απόδειξη του γεγονότος ότι ολοκληρώνεται και θα λειτουργήσει συντονισμένα, χρόνια μετά την έναρξη υλοποίησής του, ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί η σύσταση του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ως νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «ΦΟΔΣΑ Νήσων Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου», που έγινε με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Φώτη Χαζτημιχάλη.

Ο Σύνδεσμος με έδρα τη Μυτιλήνη πρόκειται να αναλάβει την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων των δήμων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Σκοπός τού ΦΟΔΣΑ, όπως αναφέρεται στην απόφαση, είναι η σχεδίαση και υλοποίηση δράσεων για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και τη θαλάσσια μεταφορά τους, η εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου δράσης, ο καθορισμός της τιμολογιακής πολιτικής των υπηρεσιών που παρέχονται σε διαδημοτικό επίπεδο, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ θα αποτελείται από 11 μέλη, τα οποία θα ορίζονται μεταξύ των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey