Νέα δίκτυα στο Κάτω Τρίτος, παράλληλα με τις εργασίες στα Κεραμειά από όπου ξεκίνησε ο βιολογικός Ευεργέτουλα

Τέλος στον αμίαντο

12/07/2012 - 16:19

«Ευχής έργο είναι να τελειώσει το μαρτύριο των αμιαντοσωλήνων που ακόμη υπάρχουν στο χωριό μας», λέει ο πρόεδρος του Κάτω Τρίτους εν όψει της έναρξης σε λίγες μέρες των εργασιών που θα αφορούν στην κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης και μονάδας επεξεργασίας λυμάτων.

«Ευχής έργο είναι να τελειώσει το μαρτύριο των αμιαντοσωλήνων που ακόμη υπάρχουν στο χωριό μας», λέει ο πρόεδρος του Κάτω Τρίτους εν όψει της έναρξης σε λίγες μέρες των εργασιών που θα αφορούν στην κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης και μονάδας επεξεργασίας λυμάτων. Το μεγάλο έργο του βιολογικού της Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν και τα έργα στο Κάτω Τρίτος, ξεκίνησαν τον Απρίλιο απ’ τα Κεραμειά και αναμένεται να δώσουν λύσεις στα προβλήματα όλων των χωριών της περιοχής.

Τον Αύγουστο του 2010, επί δημαρχίας Μιχάλη Πολυπαθέλλη, ο τότε Δήμος Ευεργέτουλα πέτυχε να εντάξει στο ΕΣΠΑ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 - 2013, με 17 εκατ. ευρώ το έργο του βιολογικού καθαρισμού με τίτλο «Έργα αποχέτευσης Ευεργέτουλα Νομού Λέσβου». Προκειμένου μάλιστα να μη χαθεί η δυνατότητα κατασκευής του, φορέας υλοποίησης του έργου, αντί του μικρού τότε Δήμου, ανέλαβε η «Εγνατία Οδός Α.Ε.». Τελικά το έργο, μετά τη δημοπράτησή του και με σχετικά μεγάλη καθυστέρηση, συμβασιοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2011, στα 11,35 εκατ. ευρώ με την έκπτωση που δόθηκε, με ανάδοχο την εταιρεία ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ ΑΤΕ, η οποία εγκαταστάθηκε από πέρυσι το Δεκέμβριο στην περιοχή και εδώ και μερικούς μήνες έχει αρχίσει την εκτέλεση των εργασιών στα Κεραμειά, όπου θα γίνει στη θέση «Κλίτσι» και η κεντρική μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων.

Τι προβλέπει το έργο
Με το έργο του βιολογικού προβλέπεται να κατασκευαστούν τρεις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυα αποχέτευσης για το σύνολο των χωριών της Δημοτικής Ενότητας, δηλαδή για Κεραμειά, Ίππειος, Συκούντα, Κάτω Τρίτος, Μυχού, Ασώματο, Λάμπου Μύλους και όλους τους οικισμούς, με εξαίρεση τον οικισμό στα Πηγαδάκια. Προβλέπεται ακόμη να γίνει αποκατάσταση και των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, που θα καταστρέφονται κατά τη διάρκεια κατασκευής των αποχετευτικών δικτύων, ουσιαστικά δημιουργώντας σε κάποιες περιοχές και καινούργιο δίκτυο ύδρευσης. Συνολικά θα κατασκευαστούν 27 χιλιόμετρα δίκτυα μεταφοράς των λυμάτων, καθώς και δίκτυο ομβρίων.

Μαρτύριο…
«Αυτό που άμεσα μας αφορά και επείγει να γίνει, πέρα απ’ τα δίκτυα της αποχέτευσης, είναι η αντικατάσταση των παλιών αμιαντοσωλήνων που υπάρχουν στο δίκτυο ύδρευσης, για να τελειώσει το μαρτύριο που βασανίζει όλο το χωριό μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Τρίτους, Παναγιώτης Ορφανός, ο οποίος και ενημερώθηκε απ’ τον υπεύθυνο της ανάδοχου εταιρείας, Χαράλαμπο Μιχαηλίδη, πως τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι εργασίες στο Κάτω Τρίτος, σε μια δύσκολη, όπως την χαρακτήρισε και ο πρόεδρος του χωριού, περιοχή, αφού υψομετρικά χωρίζεται σε δύο τμήματα. «Ευελπιστούμε, παρά τις δυσκολίες, το έργο να ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα, δίνοντας λύση στο θέμα του αμιάντου», επεσήμανε ο κ. Ορφανός.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey