Απ’ την υπηρεσιακή κυβέρνηση, με προοπτική κάποτε να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό στο Δήμο Λέσβου

«Σώθηκαν» 138 κενές θέσεις

07/07/2012 - 14:18

Οι μισές περίπου κενές οργανικές θέσεις που κληρονόμησε ο Δήμος Λέσβου απ’ τους 13 πρώην δήμους, υπάρχει προοπτική κάποτε, όταν και όποτε αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό.

Οι μισές περίπου κενές οργανικές θέσεις που κληρονόμησε ο Δήμος Λέσβου απ’ τους 13 πρώην δήμους, υπάρχει προοπτική κάποτε, όταν και όποτε αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό. Κι αυτό γιατί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί των ημερών της υπηρεσιακής κυβέρνησης, έγινε αποδεκτή η αιτιολόγηση του Δήμου Λέσβου για την ανάγκη διατήρησής τους. Έτσι «σώθηκαν» 138 κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες αποτυπώνονται πλέον στις ανάγκες του ενιαίου Δήμου.

Όπως είναι γνωστό, όταν εγκρίθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του νέου Δήμου Λέσβου, καταργήθηκαν οι οργανικές θέσεις που ήταν κενές. Φαίνεται όμως πως η απόφαση που υπέγραψαν στις 13 Ιουνίου οι υπηρεσιακοί τότε υπουργοί, ανοίγει το δρόμο να έχει ο Δήμος Λέσβου 138 κενές οργανικές θέσεις. Σύμφωνα με την απόφαση των κ.κ. Μανιτάκη και Αποστολίδη, επί συνόλου 274 κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού που υπερβαίνουν ανά κατηγορία και κλάδο το 60% των θέσεων που προβλέπονται στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των πρώην 13 δήμων, καταργούνται οι 136 και διατηρούνται οι 138, «κατόπιν ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης».

Στις αιτιολογήσεις που αναλυτικά περιλαμβάνονται ανά πρώην δήμο, γίνεται επίκληση στις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει ο νέος ενιαίος Δήμος για τη στελέχωση των υπηρεσιών του, αλλά και των νομικών του προσώπων, όπως και στις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Για παράδειγμα, η μεγαλύτερη αριθμητικά διατήρηση αφορά στους εργάτες καθαριότητας της Μυτιλήνης, όπου μένουν 25 κενά, όπως και στους χειριστές μηχανημάτων, που για την ίδια δημοτική ενότητα διατηρούνται εννέα θέσεις.

Στην απόφαση περιλαμβάνονται αναλυτικές πληροφορίες για την κατηγορία και την ειδικότητα όλων των κενών οργανικών θέσεων που διατηρούνται/καταργούνται, τις οποίες ανά δημοτική ενότητα παραθέτουμε στον πίνακα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey