Ζητείται η συμβολή του Υπουργείου Εσωτερικών για τη στελέχωση των παιδικών σταθμών

Για να μείνουν ανοιχτοί

06/07/2012 - 15:49

Πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί σε περίπτωση που δε γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να στελεχωθούν κατάλληλα οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Λέσβου με προσωπικό.

Πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί σε περίπτωση που δε γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να στελεχωθούν κατάλληλα οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Λέσβου με προσωπικό. Με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, ζητάει να υπάρξει άμεση συμβολή του υπουργού στο ζήτημα, ώστε να επιλυθεί.

Όπως τονίζει στην επιστολή της η κ. Αντωνέλλη, δεν έχει εκδοθεί ακόμη η ετήσια εγκύκλιος για τον Προγραμματισμό Προσλήψεων για το 2012, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν καταγραφεί οι ανάγκες που έχουν οι υπηρεσίες σε προσωπικό. Επισημαίνει ταυτόχρονα δε, πως οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί με το προσωπικό των σταθμών του Δήμου Λέσβου, λήγουν στις 31 Ιουλίου, οπότε σε περίπτωση που δε γίνουν προσλήψεις, την 1η Σεπτεμβρίου που αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, τμήματα, ακόμη και ολόκληροι παιδικοί σταθμοί, δε θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Όπως ενημερώνει τον υπουργό η κ. Αντωνέλλη, το 2011 από το Δήμο είχε γίνει αίτηση για 62 θέσεις εποχικού προσωπικού, που θα στελέχωναν τους παιδικούς σταθμούς με σκοπό την κάλυψη των αναγκών αλλά και την εύρυθμη λειτουργία τους. Κατά τη διάρκεια του χρόνου, όμως, συνταξιοδοτήθηκαν επτά υπάλληλοι, ενώ παράλληλα δεν εγκρίθηκαν θέσεις προσωπικού, μόνιμου ή εποχικού, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να οξύνεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ήδη λήξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους γονείς που θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους σταθμούς, όμως - όπως επισημαίνεται από την πρόεδρο του Οργανισμού - σε περίπτωση που δεν εγκριθούν νέες θέσεις εργασίας, το νομικό πρόσωπο δε θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματά των γονέων, κάτι που θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους γονείς που δουλεύουν και δε θα ξέρουν πού να πάνε τα παιδιά τους από το Σεπτέμβριο.

Καταλήγοντας στην επιστολή της η κ. Αντωνέλλη, ζητά από το Υπουργείο την άμεση συμβολή του στην επίλυση του ζητήματος, καθώς είναι μεγάλη η ανάγκη ομαλής λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, δεδομένου ότι πρόκειται για σταθμούς δημοτικών ενοτήτων με πληθυσμό από 1.000 έως 10.000 κατοίκους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey