Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη Σκάλα Πολιχνίτου

Αλλά παραμένουν τα προβλήματα

06/07/2012 - 15:49

Επειγόντως σε μέτρα που θα αποδώσουν μεγαλύτερες ποσότητες νερού στη Σκάλα Πολιχνίτου, προτίθεται να προχωρήσει η δημοτική αρχή, αφού η βλάβη που σημειώθηκε την προηγούμενη βδομάδα, ανέδειξε ως μείζον για την περιοχή πρόβλημα αυτό της έλλειψης των αναγκαίων κυβικών νερού που χρειάζεται καθημερινώς ο οικισμός.

Επειγόντως σε μέτρα που θα αποδώσουν μεγαλύτερες ποσότητες νερού στη Σκάλα Πολιχνίτου, προτίθεται να προχωρήσει η δημοτική αρχή, αφού η βλάβη που σημειώθηκε την προηγούμενη βδομάδα, ανέδειξε ως μείζον για την περιοχή πρόβλημα αυτό της έλλειψης των αναγκαίων κυβικών νερού που χρειάζεται καθημερινώς ο οικισμός. Η απόδοση της βασικής γεώτρησης υδροδότησης της Σκάλας Πολιχνίτου έχει πέσει απ’ τα 40 στα 10 κυβικά μέτρα την ώρα, με αποτέλεσμα το νερό να μην επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες.

Ο αντιδήμαρχος Αγιάσου - Πολιχνίτου, Γιώργος Βουνάτσος, απευθύνει έκκληση στους δημότες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το νερό της ύδρευσης για να ποτίζουν μπαχτσέδες, στους οποίους απ’ ό,τι φαίνεται δαπανώνται και οι μεγαλύτερες ποσότητες νερού. Προσωρινά, για την ενίσχυση της ποσότητας που φτάνει στα σπίτια, αλλά και σε πολλά χωράφια της περιοχής όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος, το νερό της βασικής γεώτρησης συμπληρώνεται και από νερό πηγής απ’ το Γλάρο. Όμως και πάλι δεν καλύπτονται οι ανάγκες.

Ο κ. Βουνάτσος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον καθηγητή Γεωλογίας Γιώργο Κατσικάτσο, που απ’ την προηγούμενη βδομάδα έχει αναλάβει εθελοντικά την παρακολούθηση ανενεργής γεώτρησης που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση απ’ τη δεξαμενή της Σκάλας, προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί να εισφέρει στην ύδρευση της περιοχής. Παράλληλα, όμως, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΛ, ο Δήμος θα επιδιώξει να προβεί και σε νέα γεώτρηση, παρ’ ότι απαιτούνται πάρα πολλές διαδικασίες αδειοδότησης, οι οποίες και είναι αμφίβολο πότε θα ολοκληρωθούν.

«Ειλικρινά, μου προκαλεί εντύπωση πώς γίνεται εδώ και έξι χρόνια να υπάρχει, όπως μου ανέφεραν οι δημότες, οξύ πρόβλημα με την επάρκεια του νερού και να μην έχουν γίνει συστηματικές ενέργειες για την αντιμετώπισή του, όπως για παράδειγμα είχαν γίνει στην Αγιάσο απ’ τον πρώην Δήμο», ανέφερε ο κ. Βουνάτσος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey