Η πορεία των έργων τού ΕΣΠΑ στη συνάντηση περιφερειάρχη με δήμαρχο Λήμνου

Η Λήμνος κάνει… πρωταθλητισμό

06/07/2012 - 14:52

Η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ για τα έργα που εκτελούνται ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στη Λήμνο, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Μύρινα με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Νάσο Γιακαλή, και το δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή.

Η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ για τα έργα που εκτελούνται ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στη Λήμνο, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Μύρινα με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Νάσο Γιακαλή, και το δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή.

Μεγάλα έργα που αφορούν στην εκπαίδευση, όπως η κατασκευή δύο νέων σχολείων στη Μύρινα, του 2ου και του 3ου Δημοτικού, ο δρόμος Πορτιανού - Αγκαριώνες - Άγιος Δημήτριος, ο βιολογικός καθαρισμός των χωριών του πρώην Δήμου Νέας Κούταλης, καθώς και άλλα πολλά έργα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ξεκίνησαν να υλοποιούνται στο νησί.

Ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, δήλωσε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης των έργων. «Η Λήμνος», είπε, «σε ό,τι αφορά στην ένταξη άλλα και την υλοποίηση έργων τού ΕΣΠΑ, συνεχίζει την πετυχημένη πορεία που ξεκίνησε από την προηγούμενη χρονιά. Έχει διασφαλιστεί ένα εξαιρετικά καλό επίπεδο συνεργασίας με τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, παρ’ ότι απέκτησε διαχειριστική επάρκεια μέσα στο 2011, έχει βρει ήδη πολύ καλό ρυθμό στην υλοποίηση των έργων και συνεργάζεται στενά με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.»

Για τα «κεντρικά»
Σ’ ό,τι αφορά στα έργα που χρηματοδοτούνταν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, σύμφωνα με το δήμαρχο Λήμνου «βρίσκονται εδώ και δυο χρόνια στάσιμα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα, με καθυστερήσεις πληρωμών αλλά και τη μη ολοκλήρωση ενταγμένων έργων».

Στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος με τον περιφερειάρχη, αποφασίστηκε η επικέντρωση της προσπάθειας σε ορισμένα έργα προτεραιότητας. Συγκεκριμένα, ο δρόμος Ατσικής - Αγίου Ερμολάου, που ενώ έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ θα πρέπει να αποπληρωθεί το παλιό έργο προκειμένου να ξεκινήσει η νέα εργολαβία. Τα έργα διευθετήσεων της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, για τα οποία πρέπει να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν, αλλά και η εξωτερική διαμόρφωση του παλιού λιμανιού της Μύρινας. Και η επισκευή της οδού πρόσβασης προς τα Θέρμα, όπως και ο καθορισμός και η συντήρηση του κεντρικού επαρχιακού δικτύου.


Επίσκεψη Γιακαλή
Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψή του στη Λήμνο, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, παρουσία του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Σάββα Βαρελτζή, είχε σειρά συναντήσεων με τους προϊσταμένους των τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία των υπηρεσιών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ακόμη, ο κ. Γιακαλής είχε συνάντηση στην Ατσική με αγρότες της Λήμνου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματά τους, καθώς και η πορεία διαχείρισης του ζητήματος των αγριοκούνελων σύμφωνα με τις αποφάσεις που πάρθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey