To 13ο Φεστιβάλ Γυναικών από 8 έως 22 Σεπτεμβρίου στην Ερεσό

Ανέγγιχτο από την κρίση

06/07/2012 - 14:43

Ανέπαφο απ’ την κρίση έμεινε το 13ο Φεστιβάλ Γυναικών της Ερεσού, που δυο μήνες πριν την έναρξή του συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο, μεγαλύτερο από πέρυσι.

Ανέπαφο απ’ την κρίση έμεινε το 13ο Φεστιβάλ Γυναικών της Ερεσού, που δυο μήνες πριν την έναρξή του συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο, μεγαλύτερο από πέρυσι. Φέτος, για πρώτη φορά, θα υπάρξουν και συμμετοχές απ’ τη Ρωσία, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού του προέρχεται από αγγλόφωνες χώρες. Για να επιτευχθεί ο στόχος των διοργανωτών, να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και στο φθινόπωρο, το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει το δεύτερο κι όχι το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, όπως άλλες χρονιές. Μετά τη λήξη του, μάλιστα, το πρακτορείο «Sappho Travel» θα οργανώσει στη Σκάλα Ερεσού και 15νθήμερης διάρκειας «πακέτο διακοπών χαλάρωσης», που θα απευθύνεται και σε γυναίκες, και σε άντρες.

Απ’ τις 16 έως τις 30 Ιουνίου, εταιρεία απ’ τη Γερμανία, σε συνεργασία και με το «Sappho Travel», διοργάνωσε στη Σκάλα Ερεσού το πρώτο «Alpha Camp», αποκλειστικά για γυναίκες, που συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό επισκεπτριών, περίπου 150, στη συντριπτική τους πλειοψηφία απ’ τη Γερμανία. Μάλιστα, αναμένεται να επαναληφθεί η διοργάνωση και τον Ιούνιο του 2013, και ήδη η ιστοσελίδα των διοργανωτών έχει ανοιχτή πρόσκληση για την ενημέρωση και εγγραφή όσων θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

Μεγάλο ενδιαφέρον
«Και η εκδήλωση που έγινε τον Ιούνιο, όπως και το original Φεστιβάλ, που φέτος, για 13η χρονιά στη σειρά, θα πραγματοποιηθεί απ’ τις 8 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, έχουν ως στόχο να αυξήσουν τον αριθμό των τουριστών της Σκάλας Ερεσού, και μάλιστα σε περιόδους που δεν προτιμούν για διακοπές οι Έλληνες τουρίστες», όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου «Sappho Travel», Ιωάννα Σάββα.

Η ίδια προσέθεσε ότι ο θεσμός που έχει αντέξει τόσα χρόνια, αντέχει και μάλιστα ανεπηρέαστος απ’ την κρίση, αφού υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον και σημαντικός αριθμός κρατήσεων, περισσότερες από πέρυσι, απ’ όλο τον κόσμο. Μάλιστα, φέτος για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν και Ρωσίδες, ενώ οι πολυπληθέστερες συμμετοχές είναι απ’ την Αγγλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, αλλά και από Αμερική, Τουρκία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η διοργάνωση θα είναι και φέτος πλούσια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, για τις οποίες όμως, αν και έχουν κατατεθεί αιτήματα στους τοπικούς φορείς απ’ τη διοργανώτρια, δεν έχει εξασφαλιστεί κάποια χρηματοδότηση.

Η έναρξη του Φεστιβάλ προγραμματίζεται να γίνει από μπάντα εννιά κοριτσιών απ’ την Αγγλία, ενώ στις κορυφαίες εκδηλώσεις τού Φεστιβάλ αναμένεται να είναι θεατρική παράσταση με καλλιτέχνιδες απ’ την Αυστραλία.

Ακόμη, στις εκδηλώσεις έχει περιληφθεί η προβολή ταινιών, εκθέσεις ζωγραφικής, μαθήματα χορού και γενικά έχει διαμορφωθεί και για το φετινό Φεστιβάλ ένα πλούσιο πρόγραμμα, που θα γεμίσει δημιουργικά τις δύο βδομάδες παραμονής των επισκεπτριών. Όπως πάντα, η κ. Σάββα υπογράμμισε πως το Φεστιβάλ γίνεται με σεβασμό στην τοπική κοινωνία και στα ήθη της, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα. Στο ερώτημα τι αποφέρει σε οικονομικό επίπεδο στην περιοχή, η κ. Σάββα εξήγησε πως η ίδια δεν έχει εικόνα για τα χρήματα που η κάθε τουρίστρια δαπανά για το φαγητό και τη διασκέδασή της, οπότε και δεν μπορεί να κάνει συνολική εκτίμηση. Γεγονός όμως είναι πως σε περιόδους που άλλες τουριστικές περιοχές δεν έχουν ούτε έναν τουρίστα, η Σκάλα Ερεσού παραμένει γεμάτη χάρη στη διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Πακέτο ρηλάξ
Μετά τις 22 Σεπτεμβρίου που ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ Φυναικών, θα υπάρξει στη Σκάλα Ερεσού μία επίσης δύο βδομάδων διάρκειας διοργάνωση, που θα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν, ανεξαρτήτως φύλου, να περάσουν διακοπές απόλυτης χαλάρωσης. Το «πακέτο» για το οποίο έχει εκδηλωθεί ήδη σημαντικό ενδιαφέρον από το Λονδίνο, περιλαμβάνει μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού, σε συνδυασμό με το μοναδικό περιβάλλον της Σκάλας Ερεσού, που στα τέλη Σεπτεμβρίου ενδείκνυται για όσους αναζητούν πνευματική χαλάρωση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey