Εκδηλώσεις από το «Δελφίνι»

05/07/2012 - 15:41

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ετήσιος διαγωνισμός ζωγραφικής και έκθεσης που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρών «Το Δελφίνι» και στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ετήσιος διαγωνισμός ζωγραφικής και έκθεσης που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρών «Το Δελφίνι» και στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών. Τα παιδιά που διακρίθηκαν, θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Κουντουρουδιά», το Σάββατο 4 Αυγούστου στις 9:30 το βράδυ, ενώ μέσα στους μήνες που ακολουθούν, ο Σύλλογος διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων και άλλων δράσεων.

Οι τέσσερις πρώτες τάξεις του Σχολείου διαγωνίστηκαν στη ζωγραφική με θέμα «Ζωγραφίζω ένα μικρό εκκλησάκι του χωριού μου» και οι δύο μεγαλύτερες, στην έκθεση, με θέμα «Συνέντευξη από τον παππού ή τη γιαγιά, σχετική με τα παραδοσιακά παιχνίδια του χωριού μου».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που διακρίθηκαν είναι: από την Α΄ τάξη οι Χαράλαμπος Σπανός και Αντώνης Σαρόγλου, από τη Β΄ τάξη οι Σταυρούλα Koζπή, Μαρία Αγιασώτη και Χριστίνα Ευαγγέλου, από τη Γ΄ τάξη οι Κωνσταντίνος Λέλεκας και Μαρία Αλεξίου, από τη Δ΄ τάξη οι Μαρία Αχλάδα και Παναγιώτα Αραμπατζή και από τη ΣΤ΄ τάξη οι Μαρίνος Ντινιακός, Γιώργος Σταυριανός και Παναγιώτης Αχλάδας, που θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει τον Αύγουστο.

Πέρα από τον παραπάνω διαγωνισμό, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Σύλλογος πραγματοποίησε εξορμήσεις καθαριότητας.

Εκδηλώσεις που αναμένονται…
Στις 27 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, ο Σύλλογος διοργανώνει τον 1ο Κολυμβητικό Διάπλου του Κόλπου Γέρας, σε συνεργασία με τον Παγγεραγωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο και άλλους φορείς. Το Σάββατο 4 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η θερινή χοροεσπερίδα του στον ανακαινισμένο χώρο του ξενοδοχείου «Κουντουρουδιά», κατά τη διάρκεια της οποίας θα βραβευθούν και οι αριστούχοι μαθητές του χωριού από το γυμνάσιο και το λύκειο.

Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εσπερινός στο εκκλησάκι της Παναγίας στο Συνοικισμό της Σκάλας Λουτρών, περιφορά της εικόνας μέχρι το Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης και μοίρασμα του παραδοσιακού μικρασιατικού καβουρμά. Την Πέμπτη 23 του μήνα θα τελεσθεί θεία λειτουργία για τα Εννιάμερα της Παναγίας και θα προσφερθεί καφές με διάφορα βουτήματα στην Παναγιά την Αψηλή και, τέλος, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση από το Μουσικό Τμήμα του Συλλόγου, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης.

… και ημερολόγιο
Ο Σύλλογος πρόκειται να κλείσει τον κύκλο των συλλεκτικών ημερολογίων του προετοιμάζοντας τη 10η και τελευταία στη σειρά έκδοση για το 2013, με θέμα τη Μικρασιατική Εκστρατεία. Η έκδοση θα είναι εξειδικευμένη στην πορεία της Μεραρχίας Αρχιπελάγους και θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από το σχετικό χειρόγραφο βιβλίο του έφεδρου ανθυπολοχαγού από τη Βρίσα, Ηλία Κώσση. Μέλη και φίλοι του Συλλόγου μπορούν να διαφημιστούν μέσω του ημερολογίου, ώστε να καλυφθούν και τα έξοδα της έκδοσης (τηλ. 6974-640419).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey