Ο Δ. Βελούτσος ζητά άμεσα παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία:

«Θα μείνετε καρδινάλιοι…»

03/07/2012 - 15:21

Να ασχοληθούν πραγματικά με τους εγκαταλελειμμένους αγροτικούς δρόμους στις Δημοτικές Ενότητες Πέτρας και Μήθυμνας ζητά απ’ τη δημοτική αρχή, με ερώτησή του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λέσβος, Δημιουργική πορεία» Δημήτρης Βελούτσος.

Να ασχοληθούν πραγματικά με τους εγκαταλελειμμένους αγροτικούς δρόμους στις Δημοτικές Ενότητες Πέτρας και Μήθυμνας ζητά απ’ τη δημοτική αρχή, με ερώτησή του, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λέσβος, Δημιουργική πορεία» Δημήτρης Βελούτσος. Ο κ. Βελούτσος καταγγέλλει την εξυπηρέτηση, με σκανδαλώδη τρόπο όπως υποστηρίζει, συγκεκριμένων ιδιωτικών αναγκών σε δρόμους και καλεί τους δημοτικούς άρχοντες να αφήσουν τις συμπεριφορές καρδιναλίων και να κάνουν κάτι ουσιαστικό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στην ερώτησή του που απευθύνει στο δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Βατό, ο κ. Βελούτσος εξηγεί γιατί είναι κρίσιμο να συντηρηθούν οι αγροτικοί δρόμοι της ευρύτερης περιοχής της βόρειας Λέσβου, που στο μεγαλύτερο μέρος τους παραμένουν δίχως καμμία παρέμβαση απ’ το 2009. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, ως «ανάλγητη» τη δημοτική αρχή, που επί δύο χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα στο συγκεκριμένο τομέα, «με συνέπεια κτηνοτρόφοι και ελαιοπαραγωγοί να μην μπορούν να προσεγγίσουν τις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις και τα κτήματά τους».

Ο ίδιος προκρίνει ως αναγκαίο να συγκροτηθούν άμεσα ολιγάριθμα κλιμάκια μηχανημάτων, οχημάτων και χειριστών που ήδη έχει στη διάθεσή του ο Δήμος, ώστε να εργασθούν ανά δημοτική ενότητα στην αγροτική οδοποιία. Μόνο έτσι, όπως λέει ο κ. Βελούτσος, θα αποδείξει η δημοτική αρχή πως οι όποιες ενέργειές της δεν είναι μόνο για το θεαθήναι, αλλά επί της ουσίας για τη λύση των προβλημάτων.

«Οι δημότες ακούνε να λέτε ότι “δεν υπάρχουν χρήματα”, αλλά αγοράζετε ακριβά υλικά από λατομεία τη στιγμή που υπάρχουν υλικά ορυχείων σε όλες σχεδόν τις δημοτικές ενότητες, και επιδίδεστε σε ένα σκανδαλώδη αγώνα εξυπηρέτησης ιδιωτικών δρόμων και οικοπέδων», τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πατερέλλη, καλώντας τη δημοτική αρχή «να εξετάσετε, λοιπόν, επιτέλους, τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους και βιοπαλαιστές της λεσβιακής υπαίθρου. Θα επιλέξετε να μείνετε στην ανένδοτη συμπεριφορά καρδιναλίων που συνηθίζετε, ή θα προχωρήσετε σε γενναία επίλυση της κατάστασης;».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey