Σκόρπια 30φυλλα

30/06/2012 - 15:44

Ο Μάριος Κακαδέλλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Απ’ τα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε με την ποίηση, τη λογοτεχνία και το θέατρο. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται το μυθιστόρημα «Στη σκιά του άλλου», το θεατρικό έργο «Η Αντιπαροχή» και «Το Δείπνο», η ποιητική συλλογή «Ανταύγειες».

Ο Μάριος Κακαδέλλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Απ’ τα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε με την ποίηση, τη λογοτεχνία και το θέατρο.

Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται το μυθιστόρημα «Στη σκιά του άλλου», το θεατρικό έργο «Η Αντιπαροχή» και «Το Δείπνο», η ποιητική συλλογή «Ανταύγειες». Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Πριν μετακομίσει στην Αθήνα, υπήρξε πρόεδρος της «Χορωδίας Μυτιλήνης» και μέλος της συγγραφικής ομάδας των «Λεσβιακών Επιθεωρήσεων», με δεκάδες θεατρικά νούμερα και στίχους τραγουδιών.

Στην καινούργια του ποιητική συλλογή στεγάζονται 30 ποιήματα. Να μερικοί τίτλοι: Επικούρειο, Στην πατρίδα μου, Συμπόνια, Ο επιούσιος του φτωχού, Στιγμή αδυναμίας και φόβου, Και έτσι και αλλιώς, Οι μάγοι, Όνειρο ή εφιάλτης, Η ποίησή μου κ.ά..

Αντιγράφουμε το ποίημα με τον τίτλο «Βότσαλο στο νερό»:
«Μην πετάξεις βότσαλο στη λίμνη. / θα ξυπνήσεις τα νούφαρα. / Και ίσως να μην λυπηθείς. // Μην πετάξεις βότσαλο στο ρυάκι. / Θα ξυπνήσεις τα βατράχια. / Και ίσως να μην λυπηθείς. // Μην πετάξεις βότσαλο στο ποτάμι. / Θα ξυπνήσεις τις πέστροφες. / Και ίσως να μην λυπηθείς. // Μην πετάξεις βότσαλο στην θάλασσα. / Θα ξυπνήσεις παιδικές αναμνήσεις. / Και για τα χρόνια που πέρασαν, / σίγουρα θα λυπηθείς.»

Η συλλογή ανοίγει μ’ έναν ποιητικό πρόλογο. Αξίζει να τον διαβάσουμε: «Εύοσμα ή άοσμα / σκόρπια 30φυλλα / με αληθινά, ψέματα / και ψεύτικες αλήθειες. // Απλώνω τη σκέψη μου / και τον στοχασμό μου / πάνω σε μια σελίδα λιτή. / Σεβόμενος την ποίηση, / τον εαυτό μου / δεν το βαφτίζω ποιητή.»

Η συλλογή διατίθεται αποκλειστικά στο βιβλιοπωλείο «Οδός Αλκαίου».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey