Με 12 εικαστικές εκθέσεις και 23 προβολές ξενόγλωσσων ταινιών

Ανοίγουν οι πόρτες του Αρχοντικού Γεωργιάδη

29/06/2012 - 15:45

Ξεκίνησαν, χτες Πέμπτη 28 Ιουνίου, οι θερινές κινηματογραφικές προβολές στο Αρχοντικό Γεωργιάδη. Με απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο χώρος θα λειτουργήσει φέτος μόνο ως κινηματογράφος και γκαλερί, φιλοξενώντας, μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου, μια σειρά από ξένες ταινίες και εικαστικές εκθέσεις, που θα περιλαμβάνουν έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, κεραμικής κ.ά..

Ξεκίνησαν, χτες Πέμπτη 28 Ιουνίου, οι θερινές κινηματογραφικές προβολές στο Αρχοντικό Γεωργιάδη. Με απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο χώρος θα λειτουργήσει φέτος μόνο ως κινηματογράφος και γκαλερί, φιλοξενώντας, μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου, μια σειρά από ξένες ταινίες και εικαστικές εκθέσεις, που θα περιλαμβάνουν έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, κεραμικής κ.ά..

Οι πόρτες του Αρχοντικού θα ανοίξουν ουσιαστικά τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, με έκθεση ζωγραφικής τής Blanca Galvez - Díaz, που θα έχει θέμα «Ταξιδεύοντας στον Παράδεισο και την Κόλαση», καθώς και έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Βαριά. Και οι δύο εκθέσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 13 του μήνα.

Από τις 16 έως τις 22 Ιουλίου, ο Αργύρης Χατζημάλλης θα παρουσιάζει τη συλλογή του από παλιά ευρωπαϊκά και ελληνικά παραδοσιακά ενδύματα, καθώς και χειροποίητα κοσμήματα, τα σχέδια των οποίων θα είναι βασισμένα σε παραδοσιακές μορφές πλέξης.

Ο Δημήτρης Δεμερτζής θα παρουσιάζει τα δικά του έργα ζωγραφικής από τις 23 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, ενώ από τις 6 έως τις 17 Αυγούστου θα φιλοξενηθούν στο χώρο του Αρχοντικού έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Πανταζή, έκθεση φωτογραφίας της Δήμητρας Γλεντή, έκθεση θαλασσόξυλων της Βάσως Τριανταφύλλου κι έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Αντωνέλου.

Από τις 20 έως και τις 31 Αυγούστου, οι φιλότεχνοι της πόλης θα μπορούν να δουν την έκθεση φωτογραφίας της Κατερίνας Κοντού, μια ομαδική εικαστική εγκατάστασης από Ν-ομάδες, καθώς και έκθεση κεραμικής της Μαγδαληνής Βασίλα. Το εικαστικό καλοκαίρι της Περιφέρειας θα κλείσει με έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Κατσαρού, που θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Και το σινεμά
Το θερινό σινεμά στο Αρχοντικό Γεωργιάδη θα προβάλει φέτος κάθε Δευτέρα και Πέμπτη συνολικά 23 ξενόγλωσσες ταινίες, ορισμένες από τις οποίες κλασικές, σκηνοθετών όπως ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Μπίλι Γουάιλντερ, αλλά και του Λουκίνο Βισκόντι, του Ζυλ Ντασέν κ.ά., όπως και πρόσφατες παραγωγές, που έχουν αποσπάσει πολύ καλές κριτικές για τα θέματα που πραγματεύονται.

Οι προβολές ξεκίνησαν ήδη από χτες Πέμπτη, με το «Σιωπηλό Μάρτυρα» του Χίτσκοκ. Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία «Η Γκαρσονιέρα», ενώ θα ακολουθήσουν οι προβολές των ταινιών: «Τα μήλα του Αδάμ» (5 Ιουλίου), «Γατόπαρδος» (9 Ιουλίου), «Hunger» (12 Ιουλίου), «Το κτήνος» (16 Ιουλίου), «Η εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου» (19 Ιουλίου), «Οι φυγάδες του Μισούρι» (23 Ιουλίου), «Λυσσασμένη γάτα» (26 Ιουλίου), «Σαλβαντόρ» (30 Ιουλίου), «Ένας άντρας, μια γυναίκα» (2 Αυγούστου), «Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων» (6 Αυγούστου), «Πώς να ξεφορτωθούμε τους άλλους» (9 Αυγούστου), «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» (13 Αυγούστου), «Ο δεσμώτης του ιλίγγου» (16 Αυγούστου), «Ξέστρωτα κρεβάτια» (20 Αυγούστου), «Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι» (23 Αυγούστου), «Υπόθεση Τόμας Κράουν» (27 Αυγούστου), «Ο πρωτάρης» (30 Αυγούστου), «Μπόνι και Κλάιντ» (3 Σεπτεμβρίου), «Το παιδί με το ποδήλατο» (6 Σεπτεμβρίου), «Café de Flore» (10 Σεπτεμβρίου) και «Κοτόπουλο με δαμάσκηνα» (13 Σεπτεμβρίου).

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπενθυμίζει πως όσοι ενδιαφέρονται να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά στους χώρους του Αρχοντικού, μπορούν να στείλουν e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τα στοιχεία τους κι ένα σχετικό κειμενάκι ή αρχείο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey