Δήμαρχος, πρόεδρος και επικεφαλής παρατάξεων θα ζητήσουν συνάντηση για τον «Καλλικράτη»

Και πάλι στον υπουργό η Λέσβος

29/06/2012 - 14:55

Σήμερα αναμένεται ο δήμαρχος Λέσβου να ζητήσει απ’ τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και συμπατριώτη μας, Χαράλαμπο Αθανασίου, άμεσα συνάντηση, προκειμένου επιτροπή αποτελούμενη απ’ τον ίδιο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων να του θέσει το ζήτημα του χωροταξικού του «Καλλικράτη».

Σήμερα αναμένεται ο δήμαρχος Λέσβου να ζητήσει απ’ τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και συμπατριώτη μας, Χαράλαμπο Αθανασίου, άμεσα συνάντηση, προκειμένου επιτροπή αποτελούμενη απ’ τον ίδιο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων να του θέσει το ζήτημα του χωροταξικού του «Καλλικράτη». Είναι η δεύτερη φορά που η ίδια αντιπροσωπεία του Δήμου Λέσβου επιδιώκει συνάντηση για το ίδιο θέμα, σε μια προσπάθεια, δεδομένων και των δηλώσεων του κ. Αθανασίου, να «δρομολογηθεί» η αλλαγή του «Καλλικράτη» με τη δημιουργία περισσότερων δήμων στο νησί.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δημήτρης Βουνάτσος διένειμε στο όργανο πολυσέλιδο κείμενο εργασίας, που επιμελήθηκε, όπως είπε, ο συνεργάτης του Δημήτρης Μπουρνούς, με αντικείμενο την παραχώρηση αρμοδιοτήτων απ’ το Συμβούλιο στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Σημειώνοντας πως έχουν ληφθεί υπόψη στο συγκεκριμένο κείμενο και οι προτάσεις του Δικτύου των Κοινοτήτων της Λέσβου, ο δήμαρχος ζήτησε απ’ τα μέλη του Συμβουλίου να καταθέσουν με τη σειρά τους προτάσεις, ώστε σε επόμενη συνεδρίαση να γίνει και η συζήτηση για τις αρμοδιότητες.

Ευκαιρία για τη Λέσβο
Όμως ο δήμαρχος, με αφορμή το θεσμικό ζήτημα των αρμοδιοτήτων, αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, συγχαίροντας τους εκλεγέντες και χαρακτηρίζοντας ως μοναδική ευκαιρία την υπουργοποίηση του κ. Αθανασίου, με τις γνωστές θέσεις για τον «Καλλικράτη». «Τώρα έχουμε υπουργό που ενστερνίζεται τις απόψεις μας για το χωροταξικό κι έχει δεσμευτεί, οπότε μπορούμε να έχουμε την επικουρία του», ανέφερε ο κ. Βουνάτσος, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Κορδώνης, επεσήμανε την ανάγκη να επισπευστεί η συνάντηση, αφού είναι άγνωστη η διάρκεια «ζωής» του παρόντος κυβερνητικού σχήματος.

Απ’ την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο Άρης Χατζηκομνηνός έθιξε το θέμα του δημοψηφίσματος, που όπως είπε, ψέγοντας το δήμαρχο, ακόμη δεν έχει πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή. «Ο λαός της Λέσβου περιμένει το δημοψήφισμα», είπε ο κ. Χατζηκομνηνός, για να του απαντήσει στη συνέχεια ο κ. Βουνάτσος πως επειδή ακόμη δεν έχει εκδώσει απόφαση το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις προσφυγές των Καλλονιατών και των Γρεβενών, δε θα μπορούσε να προγραμματιστεί το δημοψήφισμα.

Ο κ. Βουνάτσος ανέφερε πως θα έχει άμεσα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Αθανασίου, πιθανότατα σήμερα, και στη συνέχεια θα ανακοινώσει πότε θα γίνει το ραντεβού με τον υπουργό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey