Εκδηλώσεις τού ΚΕΘΕΑ και της «Πνοής» για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Με δύναμη και αλληλεγγύη

28/06/2012 - 15:47

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης που συνδιοργάνωσε το ΚΕΘΕΑ και η «Πνοή» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, την περασμένη Τρίτη.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης που συνδιοργάνωσε το ΚΕΘΕΑ και η «Πνοή» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, την περασμένη Τρίτη. Η συμμετοχή και η ανταπόκριση του κόσμου στις εκδηλώσεις ήταν μεγάλη και σε αυτό συνέβαλε και η παρουσία των συγκροτημάτων «Πάραλος» και «Μουσικές Αλχημείες», τα οποία αφιλοκερδώς συμμετείχαν πλαισιώνοντας τις εκδηλώσεις με τα πλούσια προγράμματά τους, με τους περισσότερους από τους παρευρισκομένους να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθούν από τους αρμοδίους των Κέντρων.

Με σύνθημα το «Εμείς δεν τα παρατάμε την πιο δύσκολη στιγμή. Δώσε την ελπίδα που ο άλλος χάνει», το ΚΕΘΕΑ και η «Πνοή» προσπάθησαν να αποδείξουν δυναμικά πως όσο υπάρχει θέληση, υπάρχει και αποτέλεσμα. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσακίρης και η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη.

Ο δήμαρχος, μιλώντας στην εκδήλωση, έκανε αναφορά στην πετυχημένη δράση και των δύο φορέων στον αγώνα εναντίον των ναρκωτικών. Επίσης ζήτησε τη συμπαράσταση όλων των φορέων, Αρχών, γονέων και εθελοντών, με σκοπό να στηριχθούν οι δράσεις των συγκεκριμένων οργάνων.

«Ακόμα καλύτερα από ό,τι το φαντάζονταν οι διοργανωτές πήγε η διοργάνωση και πραγματοποίηση των εκδηλώσεων», τόνισε μιλώντας στο «Ε» η υπεύθυνη της Μονάδας ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, Αθηνά Παραστατίδου.

Η δράση τού ΚΕΘΕΑ
Εδώ και τέσσερα χρόνια που λειτουργεί η Μονάδα Συμβουλευτικής και Επανένταξης Μυτιλήνης τού ΚΕΘΕΑ, χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν βρει εκεί βοήθεια και υποστήριξη, είτε πρόκειται για χρήστες ουσιών είτε για τους γονείς τους. Το Κέντρο ασχολείται με την έγκαιρη παρέμβαση και θεραπεία σε περιπτώσεις χρήσης ή τάσεις προς χρήση ναρκωτικών ουσιών και για το λόγο αυτό, καλούνται οι γονείς όταν βλέπουν ή υποψιάζονται ανάμειξη των παιδιών τους με ναρκωτικά, να έρχονται σε επαφή με τους αρμοδίους, ώστε να γίνεται άμεση επέμβαση.

Τα προγράμματα στο ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης δε χορηγούν υποκατάστατα (στεγνά), είναι δωρεάν και χωρίς λίστα και απευθύνονται σε χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών και στις οικογένειές τους, δουλεύοντας πάντα με ανθρώπους που έχουν θέληση να βοηθηθούν. Επί της ουσίας, το Κέντρο είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει ο χρήστης ώστε να γίνει μια αναγνώριση της κατάστασης και να συνεχίσει στα επόμενα στάδια απεξάρτησης από τις ουσίες. Το αμέσως επόμενο στάδιο, είναι η θεραπευτική κοινότητα και το τρίτο είναι η κοινωνική επανένταξη του ατόμου.

«Ασχολούμαστε με την έγκαιρη παρέμβαση και θεραπεία και πριν από μερικά χρόνια, κάτι τέτοιο δεν υπήρχε στο νησί. Οι γονείς αναγκάζονταν να πάνε τα παιδιά τους στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, με όσα έξοδα αυτό συνεπάγεται για την κάθε οικογένεια», τονίζει η κ. Παραστατίδου και συνεχίζει: «Πλέον υπάρχει εδώ αυτό το Κέντρο, που σημαίνει ότι μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, ανάλογα και τη φάση που βρίσκεται το άτομο βέβαια, μπορεί να φύγει και να συνεχίσει στο επόμενο στάδιο της θεραπείας.»

Πολύς κόσμος στην Πλατεία Σαπφούς

Χωρίς προσωπικό
Η κρίση και η οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως είναι φυσικό, έχει χτυπήσει και τη Μονάδα τού ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, στο οποίο από το 2006 έχουν παγώσει οι προσλήψεις προσωπικού. Το Κέντρο λειτουργεί με ένα μέλος θεραπευτικού προσωπικού, μια λογίστρια, πολλούς εθελοντές, αλλά και γονείς που τα παιδιά τους συμμετείχαν παλιότερα στο πρόγραμμα και το έχουν ολοκληρώσει, βοηθώντας στις δράσεις της Μονάδας. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης πηγαίνει και στη Χίο απ’ όπου ζητήθηκε βοήθεια, με τη συμμετοχή και πάλι πολλών γονέων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey