Περικοπές στην υδροδότηση της πόλης, γιατί το νερό δε φτάνει λόγω της παλαιότητας του δικτύου

Θα διψάσει η Μυτιλήνη;

27/06/2012 - 16:25

Τον κώδωνα του κινδύνου να υπάρξουν προβλήματα στην υδροδότηση αν δεν περιοριστεί η κατανάλωση νερού, έκρουσε χθες η ΔΕΥΑΛ, που με ανακοίνωσή της ζήτησε απ’ τους δημότες να περιορίσουν όπως μπορούν την κατανάλωση.

Τον κώδωνα του κινδύνου να υπάρξουν προβλήματα στην υδροδότηση αν δεν περιοριστεί η κατανάλωση νερού, έκρουσε χθες η ΔΕΥΑΛ, που με ανακοίνωσή της ζήτησε απ’ τους δημότες να περιορίσουν όπως μπορούν την κατανάλωση. Με δεδομένες τις μεγάλες βροχοπτώσεις, που ακόμη και το Μάιο έπεσαν στη Λέσβο, φαντάζει έως και αδύνατο να υπάρχει κίνδυνος λειψυδρίας. Κι όμως, η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, μια και σε καθημερινή βάση φτάνουν στις δεξαμενές της πόλης της Μυτιλήνης περίπου 3.400 κυβικά μέτρα νερού λιγότερα από αυτά που καταναλώνονται.

«Νερό υπάρχει, αλλά εξ αιτίας της παλαιότητας του δικτύου μεταφοράς, δεν είναι εύκολο να φτάσει όση ποσότητα χρειάζεται στην πόλη», μας είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Σωτήρης Μαρινάτος, λέγοντας στη συνέχεια:

«Απευθύνουμε έκκληση για να σταματήσουν οι σπατάλες και να μην αναγκαστούμε σε μεγάλες διακοπές ή και σε εκ περιτροπής υδροδότηση ολόκληρων τμημάτων.»

Είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα ανακοίνωση της εκτελούσας χρέη διευθυντή στην Επιχείρηση, Δέσποινας Μπώκου, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΥΑΛ λόγω αυξημένων καταναλώσεων νερού θα αναγκαστεί να προβεί περιοδικά στη διακοπή υδροδότησης των ζωνών ύδρευσης που περιλαμβάνει η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης. «Στα πλαίσια εξοικονόμησης νερού, θυμίζουμε στο καταναλωτικό κοινό ότι η άσκοπη χρήση νερού (π.χ. άρδευση, πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών κ.λπ.) επιδεινώνει την ομαλή υδροδότηση της πόλης και δυσχεραίνει την ομαλή διαχείριση του νερού από τη ΔΕΥΑΛ», σημειωνόταν στην ίδια ανακοίνωση με την οποία ζητιόταν η κατανόηση του καταναλωτικού κοινού.

Αγωγός απ’ το 1960
Το βράδυ της Κυριακής και της Δευτέρας έγιναν οι πρώτες διακοπές στην υδροδότηση, που αφορούσαν στη μεσαία ζώνη της πόλης (Λαγκάδα, τμήμα απ’ το Βουναράκι και την Καλλιθέα έως την περιοχή του νεκροταφείου), ενώ, όπως μας εξήγησε ο προϊστάμενος Ύδρευσης της Επιχείρησης, Νίκος Ιππειώτης, «αν δεν περιοριστεί η κατανάλωση, θα αναγκαστούμε σταδιακά σε διακοπές και στην υψηλή ζώνη, αλλά και σε Βαρειά - Ακρωτήρι».

Το πρόβλημα, όπως επεσήμανε, είναι πως οι δύο βασικοί αγωγοί που μεταφέρουν το νερό απ’ τα Ύδατα και τον Καρυώνα, στη δεξαμενή της Αγίας Κυριακής, σε 24ωρη βάση μπορούν να φέρουν 11.600 κυβικά μέτρα νερού, όταν στον ίδιο χρόνο η πόλη καταναλώνει περί τις 15.000 κυβικά. Ο ένας αγωγός, ο βασικός αυτός απ’ τα Ύδατα, έχει μήκος περίπου 12 χιλιομέτρων κι έχει κατασκευαστεί το 1960. Είναι διατομής 40 εκατοστών, ενώ αυτός απ’ τον Καρυώνα, που έχει διατομή 30 πόντους, εξυπηρετεί την πόλη ήδη απ’ το 1937!

Τόσα χρόνια δεν υπήρξε δυνατότητα, όπως λέει ο κ. Ιππειώτης, ένταξης του έργου εκσυγχρονισμού και αντικατάστασης του βασικού αγωγού σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, γιατί στα περισσότερα προγράμματα δεν ήταν επιλέξιμη μια τέτοια δαπάνη. Αυτή την περίοδο, όπως συνέχισε, εκπονείται η οριστική μελέτη προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος και μεγαλύτερης διατομής αγωγός απ’ το Ντίπι έως την πόλη και να καλύπτεται έτσι η αυξημένη ζήτηση σε νερό.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η πόλη χρειαζόταν περί τις εννέα με δέκα χιλιάδες κυβικά μέτρα, αλλά πλέον εξ αιτίας της επέκτασής της προς το Νότο με τη δημιουργία πολλών μονοκατοικιών με κήπους, γκαζόν και πισίνες, έχουν πολλαπλασιαστεί οι ανάγκες σε νερό. Μάλιστα, όπως παρατήρησε ο κ. Ιππειώτης, υπάρχουν και ορισμένοι δημότες που πληρώνουν νερό με τα ισχύοντα τιμολόγια της ύδρευσης, για να αρδεύουν τα κτήματά τους.

Ένα πρόβλημα, τέλος, που θα κληθεί να διαχειριστεί η ΔΕΥΑΛ αν συνεχιστεί η υπερκατανάλωση νερού, είναι οι ζημιές στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, αφού κάθε φορά που γίνεται διακοπή στην υδροδότηση, με την επαναφορά του νερού ανακύπτουν ζητήματα διαρροών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey