Με επιτυχία η παράσταση του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Τα ντενεκεδάκια… μετανάστες στο Κουρδιστάν

27/06/2012 - 16:14

Μια πολύ όμορφη και χαριτωμένη παράσταση ήταν αυτή που παρουσίασε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο Κινηματοθέατρο της Αγιάσου, το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του Αναγνωστηρίου.

Μια πολύ όμορφη και χαριτωμένη παράσταση ήταν αυτή που παρουσίασε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο Κινηματοθέατρο της Αγιάσου, το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι του Αναγνωστηρίου.

Ήταν η δεύτερη κατά σειρά παράσταση του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου, που λειτουργεί από το φθινόπωρο του 2010 με υπεύθυνη τη θεατρολόγο Ευγενία Τσιχλιά. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται όλη τη χρονιά, κάθε Κυριακή μεσημέρι, κι επισφραγίζονται με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που παρουσιάζει τη δουλειά που κάνουν τα παιδιά με την υπεύθυνη.

Τη σκηνοθέτησαν μόνοι τους
Οι φωνές των μικρών μαθητών του Εργαστηρίου πλημμύρισαν τη σκηνή του Κινηματοθέατρου, παρουσιάζοντας τις περιπέτειες που είχαν τα ντενεκεδάκια της Ντενεκεδούπολης, του γνωστού παραμυθιού της Ευγενίας Φακίνου, όταν βρέθηκαν ως μετανάστες στο Κουρδιστάν, τη χώρα των ρολογιών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί γονείς και φίλοι των μικρών Αγιασωτών, που, όπως και τα παιδιά που συμμετείχαν, έμειναν ενθουσιασμένοι από την παράσταση. Αξίζει να σημειωθεί πως τη σκηνοθεσία της τελευταίας είχαν αναλάβει η κ. Τσιχλιά και η υπεύθυνη λειτουργίας του συγκεκριμένου Τμήματος, Γιώτα Μαϊστρέλλη, ενώ το σημαντικό ήταν ότι τα παιδιά έφτιαξαν μόνα τους τα κοστούμια και το υπόλοιπο υλικό που χρειάστηκε για την παράσταση, καθώς και μέρος του κειμένου, στο οποίο χρειάστηκε να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις προκειμένου να προσαρμοστούν κατάλληλα οι ρόλοι. Το έργο συνοδευόταν και από το τραγούδι «Τζιβαέρι», που μιλά για την ξενιτιά, το οποίο ερμήνευσε η Γιώτα Μαϊστρέλλη.

Στην παράσταση έπαιξαν οι μαθητές: Μαριάνθη Αλεντά, Αθανασία Αλεντά, Βασίλης Αμπουλός, Μαρία Βασλά, Μαρία Κεφαλά, Βασιλική Κεφαλά, Δήμητρα Κουντουρέλλη, Παναγιώτα Μπαμπάκου, Νεφέλη Ορφανού, Σοφία Σκορδά, Στέλιος Σκορδάς, Παναγιώτης Τζανής, Μιχάλης Τζανής, Σάρα Τόρα.

Την ίδια βραδιά, στο πλαίσιο του ευρύτερου θεατρικού αφιερώματος που διοργάνωνε το Αναγνωστήριο Αγιάσου, στο Κινηματοθέατρο τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι εν ζωή ερασιτέχνες του φορέα Ευστρατία Παπασταματίου - Κλειδαρά, Γεώργιος Σεβαστέλλης, Γιαννούλα Αναστασέλλη και Γεώργιος Λιάκατος, για την πολύχρονη προσφορά τους στο ερασιτεχνικό θέατρο. Για τους ίδιους μίλησαν αντίστοιχα οι Ειρήνη Αργύρα, Ευστράτιος Βεγιάζης, Παναγιώτης Σκορδάς και Κλεάνθης Κορομηλάς, ενώ τη γενικότερη τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης είχε ο Παναγιώτης Κορομηλάς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey