Έκθεση γλυπτικής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

«Η θάλασσα κι εγώ»

26/06/2012 - 15:57

Έκθεση γλυπτικής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με θέμα «Η θάλασσα κι εγώ», θα φιλοξενηθεί από 1ης έως 15 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο Σίγρι.

Έκθεση γλυπτικής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με θέμα «Η θάλασσα κι εγώ», θα φιλοξενηθεί από 1ης έως 15 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο Σίγρι.

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Γιορτές της Γης 2012», που οργανώνει το Μουσείο σε συνεργασία με το σωματείο «Οι Φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου».

Τα έργα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εκτίθενται για πρώτη φορά στο Μουσείο και παρουσιάζουν τα αρμονικά συναισθήματα του καλλιτέχνη με έναν πολύ ιδιαίτερο και αφαιρετικό τρόπο, μέσα από υλικά ταξιδεμένα στον αφρό της θάλασσας και υλικά από τον πλούτο της γης, τα οποία έχει συλλέξει από μοναχικούς περιπάτους σε ερημικούς αιγιαλούς. Η έκθεση αποτυπώνει το «αγκάλιασμα» ξύλου, πέτρας, γυαλιού, μετάλλου και πηλού, υλικά σμιλευμένα από το κύμα και την αρμύρα της θάλασσας, αναδεικνύοντάς τα σε έργα σύγχρονα και χρηστικά, με την πληθωρικότητα της εικαστικής σύνθεσης του καλλιτέχνη.

Για το ζωγράφο…
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στο χωριό Παλιουριά του Νομού Γρεβενών, το 1956. Από παιδί άρχισε να ανακαλύπτει τα φυσικά υλικά, την πέτρα, το ξύλο, τον πηλό, και να γοητεύεται από το πώς συμπεριφέρονται στην κατεργασία. Παράλληλα, τα μουσικά ακούσματα του τόπου του τον έκαναν να ασχοληθεί με τη μουσική, προσπαθώντας να βγάλει μελωδία από όποιο μουσικό όργανο βρισκόταν μπροστά του.

Το 1971 μετακόμισε στην Αθήνα και εργάστηκε ως επιπλοποιός, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου επίπλου στη Διπλάρειο Σχολή. Τα επόμενα χρόνια ασχολήθηκε με περισσότερο ζήλο, άλλοτε με τη γλυπτική, άλλοτε με τη μουσική και άλλοτε με τη σύνθεση μουσικών έργων.

Με δασκάλα τη φύση και παρατηρώντας τις φυσικές φόρμες, την αρμονία, τις αναλογίες και τα χρώματα, δούλευε το κάθε υλικό ελεύθερα και σεβόμενος το θέμα που έφερνε μαζί του, χωρίς να το καθορίζει εξ αρχής (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Τον καθοδηγούσαν τα υλικά, χαρίζοντάς του ικανοποίηση και το καλύτερο για τον ίδιο αποτέλεσμα. Είναι δημιουργός από ένστικτο, προσωπική ανάγκη και αγάπη προς την τέχνη και ακολουθεί την ψυχή σε αρμονία.

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελαφόνησο (2000), στον εκθεσιακό χώρο «Παρνασσός» (2003), σε γκαλερί στα Φηρά και στην Οία της Σαντορίνης (2005), στην Ανάφη (2010), στον εκθεσιακό χώρο Περιστερίου (2012).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey