Ξεκίνησε ο «Διάπλους του Φιλοκτήτη»

23/06/2012 - 15:14

Ιστιοπλοϊκά σκάφη από τον Δήμο Αγιάς της Λάρισας, καθώς και από την ευρύτερη περιοχή, ξεκίνησαν το «Διάπλου του Φιλοκτήτη», αναβιώνοντας το ταξίδι του μυθικού ήρωα από το βασίλειό του στη Μελιβοία, στην Αγιά της Λάρισας, έως τη σπηλιά που πέρασε δέκα μοναχικά χρόνια στη Λήμνο.

Ιστιοπλοϊκά σκάφη από τον Δήμο Αγιάς της Λάρισας, καθώς και από την ευρύτερη περιοχή, ξεκίνησαν το «Διάπλου του Φιλοκτήτη», αναβιώνοντας το ταξίδι του μυθικού ήρωα από το βασίλειό του στη Μελιβοία, στην Αγιά της Λάρισας, έως τη σπηλιά που πέρασε δέκα μοναχικά χρόνια στη Λήμνο. Οι δύο Δήμοι Λήμνου και Αγιάς διοργάνωσαν το πολιτιστικό αυτό γεγονός στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής των δύο περιοχών. Η άφιξη των σκαφών αναμένεται στη Λήμνο σήμερα το απόγευμα και για το γεγονός αυτό έχουν προγραμματιστεί να γίνουν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με την επίσημη υποδοχή το βράδυ στις 8:30 μπροστά στο δημαρχείο, με καλωσόρισμα από τη Χορωδία του Δήμου Λήμνου, αλλά και ομιλία για το Φιλοκτήτη και γνωριμία με τις ομάδες. Στη συνέχεια θα γίνει ανταλλαγή δώρων και αργότερα θα πραγματοποιηθεί γλέντι στο Πλατύ με το συγκρότημα «Κακανούρες».

Αύριο Κυριακή θα γίνει ξενάγηση στα Καβείρια και στη Σπηλιά του Φιλοκτήτη, όπου θα παρουσιαστεί και ένα μικρό θεατρικό δρώμενο, με την καθοδήγηση της Μαίρης Γεροντάρα, από τη Μαθητική Θεατρική Ομάδα που εκπροσώπησε τη Λήμνο στο Φεστιβάλ Συρακουσών. Στη συνέχεια τα σκάφη θα αναχωρήσουν για το Μούδρο, όπου θα γίνει αγώνας ερασιτεχνικού ψαρέματος, ενώ το βράδυ στην προβλήτα διοργανώνεται γλέντι με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού και συναυλία από το Μουσικό Εργαστήρι, με παρουσίαση της ιστορίας του Μούδρου. Στο τέλος θα γίνει προσφορά τοπικών εδεσμάτων.

Το πρωί της Δευτέρας θα γίνει συνάντηση των φορέων των δύο περιοχών στο Δημαρχείο της Λήμνου με τους δημάρχους Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή και Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, και στη συνέχεια ξενάγηση στην Αλυκή και προσφορά τοπικών εδεσμάτων στο Κοντοπούλι. Το βράδυ της Δευτέρας θα γίνει αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη αυλή του Γυμνασίου Μύρινας, με συναυλία από τους Δημήτρη Μαυράκη και Γιάννα Φαφαλιού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey