Με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού στη Λήμνο

Τα 100χρονα από την Απελευθέρωση

23/06/2012 - 15:04

Σημαντικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Λήμνου στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών από την απελευθέρωση του νησιού. Στις εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται και οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, που φέτος θα είναι περισσότερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σημαντικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Λήμνου στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών από την απελευθέρωση του νησιού. Στις εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται και οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, που φέτος θα είναι περισσότερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνονται στη Λήμνο δύο πολύ μεγάλες εκθέσεις, με υλικό από το Ναυτικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, με σημαντικά ενθυμήματα από την Απελευθέρωση, με τη στολή του Παύλου Κουντουριώτη και με σημαντικό υλικό από τους Βαλκανικούς Πολέμους. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στη Μύρινα, στο Παντελίδειο, και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Πορτιανού, και η δεύτερη μεγάλη έκθεση που θα αφορά στη ναυμαχία του Μούδρου και τους Βαλκανικούς Πολέμους, θα παρουσιαστεί στο Μούδρο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πολλές άλλες εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

«Διοργανώνουμε σημαντικές εκδηλώσεις για να τιμήσουμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού μας. Μεγάλες εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικά σχήματα και πολλές άλλες εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι δημότες μας, άλλα και οι επισκέπτες του νησιού», δήλωσε στο «Ε» ο πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαίδευσης, Διά βίου μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου, Σωτήρης Κωνσταντάρας.

Συντονισμός
Για τον καλύτερο προγραμματισμό όλων των εκδηλώσεων, ο Οργανισμός Εκπαίδευσης, Διά βίου μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου κάλεσε όλους τους συλλόγους και τους φορείς που προτίθενται να υλοποιήσουν εκδηλώσεις για το καλοκαίρι 2012 με τη στήριξη του νομικού προσώπου και του Δήμου Λήμνου, να καταθέσουν τις προτάσεις τους στα γραφεία του νομικού προσώπου μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιουνίου.

Από δω και πέρα, όπως δήλωσε στο «Ε» ο κ. Κωνσταντάρας, «θα αναλάβουμε τη συλλογή και ταξινόμηση των προτάσεων, προκειμένου να συντονίσουμε τους φορείς και να εκδώσουμε ένα συνολικό πρόγραμμα, ώστε αποφευχθούν φαινόμενα ταυτόχρονων εκδηλώσεων ή διαδοχικών εκδηλώσεων συναφούς περιεχομένου.»

Οι προτεινόμενες για συνδιοργάνωση εκδηλώσεις θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντάρα, «να συμβάλλουν στην προαγωγή της πνευματικής, αθλητικής ή πολιτιστικής καλλιέργειας των συμμετεχόντων σε αυτές, στην ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθόσον τούτο αποτελεί βασική συνιστώσα της πολιτιστικής ανάπτυξης ενός τόπου και όχι οποιαδήποτε συλλογική δραστηριότητα, όπως αυτές που αποσκοπούν κυρίως στην ψυχαγωγία και διασκέδαση των ατόμων αυτών». Το νομικό πρόσωπο σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Λήμνου θα παρέχει κάθε δυνατή υλικοτεχνική υποστήριξη για την υλοποίηση των εκδηλώσεων των συλλογικών φορέων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey