Κυκλοφορεί το περιοδικό της «Λεσβιακής Παροικίας»

«Αιολίδα»

23/06/2012 - 14:57

Κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος της «Αιολίδας», της δίμηνης περιοδικής έκδοσης της «Λεσβιακής Παροικίας».

Κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος της «Αιολίδας», της δίμηνης περιοδικής έκδοσης της «Λεσβιακής Παροικίας».

Το περιοδικό ξεκινά με μικρές ειδήσεις που αφορούν στα Λεσβιακά Γράμματα, αλλά και άλλα θέματα εκδοτικού και λεσβιακού ενδιαφέροντος, καθώς και εκδηλώσεις που πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Σύλλογος, μέσα στο μήνα που μας πέρασε και το προηγούμενο διάστημα. Μεταξύ αυτών, η γιορτή του Αγίου Θεοδώρου, το αποκριάτικο γλέντι, η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και Ποίησης, η παρουσίαση των βιβλίων «Η Ελλάδα στη Μικρά Ασία», «Ουρανία» και «Τα Ταξίδια μου».

Οι εκδρομές της «Λεσβιακής Παροικίας» έχουν τις δικές τους σελίδες στην έκδοση, με εκτενή κείμενα και φωτογραφίες από τα μέρη όπου έγιναν επισκέψεις.
Ακολουθούν οι καθιερωμένες σελίδες της Τέχνης, όπου η Καίτη Μεσσηνέζη γράφει για το Γιώργο Μπουζιάνη, η Άσπα Κοπανέλλη - Αβαγιαννού για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και ο Δήμος Καρατζόγλου για τις Γυναίκες του Κόσμου.

Ο Τάκης Ιορδάνης γράφει για το λιμάνι της Μυτιλήνης, ο Μάριος Κακαδέλλης για την αρχαία φιλοσοφία στο «σήμερα», η Ελένη Κονιαρέλλη για ένα παλιό τροχόσπιτο, η Νέδα Βουτσά - Περδικούρη για τα «Ασημένια μαλλιά» και ο Μιχάλης Βασίλας για «Τα παιχνίδια της γειτονιάς».

Η έκδοση κλείνει με λαογραφικά θέματα από το Στρατή Μολίνο, καθώς και ιατρικό κείμενο του γιατρού Ιωάννη Μάλλια. Τέλος, δημοσιεύεται το κείμενο του Εμμανουήλ - Σωτήριου Παπαϊωάννου «Το μυστικό του Χειρόγραφου», που απέσπασε το Β΄ Βραβείο το Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Νέων της «Λεσβιακής Παροικίας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey