Ξεκινούν 3D προβολές στο «Σινέ Αρίων»

Όλα θα είναι πιο… ζωντανά!

22/06/2012 - 15:59

Μια σειρά από προβολές ταινιών 3D εγκαινιάζει αύριο Σάββατο 23 Ιουνίου ο κινηματογράφος «Αρίων», ξεκινώντας με την επετειακή τρισδιάστατη επανέκδοση του «Τιτανικού».

Μια σειρά από προβολές ταινιών 3D εγκαινιάζει αύριο Σάββατο 23 Ιουνίου ο κινηματογράφος «Αρίων». Ξεκινώντας με την επετειακή τρισδιάστατη επανέκδοση του «Τιτανικού», οι υπεύθυνοι του σινεμά θέτουν για πρώτη φορά σε λειτουργία τα ολοκαίνουργια μηχανήματα που χτες αναμένονταν να καταφτάσουν στο νησί, ανοίγοντας έτσι και οι ίδιοι «πανιά» για μια νέα φάση του κινηματογράφου στη Μυτιλήνη, που εκσυγχρονίζεται και εξοπλίζεται με την τελευταία τεχνολογία που κυκλοφορεί στο χώρο.

«Η τεχνολογία αλλάζει, άρα πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς», ήταν η σκέψη που οδήγησε τον υπεύθυνο του «Σινέ Αρίων», Γιάννη Νουκάκη, στο να παραγγείλει τα ψηφιακά και 3D μηχανήματα.

«Ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουμε, πρώτον για το θέαμα που θα μπορούμε να προσφέρουμε στον κόσμο που για πρώτη φορά θα έχει την ευκαιρία να δει κάτι τέτοιο στη Μυτιλήνη, και δεύτερον, προκειμένου να αποφύγουμε την πειρατεία», εξήγησε ο ίδιος στο «Ε». «Οι ψηφιακές κόπιες των ταινιών δεν έχουν σχέση με το πανάκριβο φιλμ και το απαρχαιωμένο σύστημα που υπήρχε μέχρι τώρα. Είναι πιο οικονομικές και άμεσες, αφού μπορούν να προβάλλονται ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο, χωρίς ιδιαίτερο κόστος και χωρίς να χρειάζεται ένας κινηματογράφος, όπως ο δικός μας, να περιμένει να ολοκληρωθούν οι προβολές στις μεγάλες πόλεις, για να πάρει στα χέρια του την κόπια. Μέχρι τώρα περιμέναμε εβδομάδες για να παιχτεί μια ταινία στη Μυτιλήνη. Τώρα θα την έχουμε αυτόματα και έτσι δε θα μας προλαβαίνει το ίντερνετ και η πειρατεία.»

Από «Τιτανικό» μέχρι «Μπάτμαν»
Το 1997, όλος ο κόσμος είχε συγκινηθεί με τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της ιστορίας του απόπλου του «Τιτανικού» τον Απρίλιο του 2012, την οποία παρουσίασε ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον χρησιμοποιώντας ως «όχημα» την ερωτική ιστορία τού Τζακ και της Ρόουζ, που γνωρίστηκαν στα καταστρώματα του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου κι έζησαν μαζί την περιπέτεια της βύθισής του. Εκατό χρόνια μετά το ναυάγιο, χάριν της επετείου, ο Κάμερον τόλμησε να ξαναγυρίσει σε 3D την ταινία του, για να γνωρίσει ακόμη πιο μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και προβλήθηκε.

Ο «Τιτανικός» θα ξαναζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη της Μυτιλήνης, αυτήν τη φορά σε 3D προβολή, στο «Σινέ Αρίων»

Με τον «Τιτανικό», λοιπόν, ξεκινούν οι τρισδιάστατες προβολές στο «Σινέ Αρίων». Θα ακολουθήσουν οι ταινίες «Προμηθέας» από την 1η έως τις 8 Ιουλίου, «Η εποχή των Παγετώνων 4», από τις 5 έως τις 11 Ιουλίου (θα είναι και η πρώτη ταινία κινούμενων σχεδίων που θα προβάλει το σινεμά σε 3D), το «Σπάιντερμαν» από τις 12 έως τις 25 Ιουλίου σε πανελλήνια πρεμιέρα, το «Μπάτμαν» στις 23 Αυγούστου και το «Μαδαγασκάρη», στις 30 Αυγούστου. Από τις αρχές Αυγούστου έως και τις 23 του μήνα, το «Σινέ Αρίων» θα παραμείνει κλειστό, εκτός εάν υπάρξει κάποια αξιόλογη ταινία για προβολή. Ενδέχεται, μάλιστα, να προβληθεί τρισδιάστατο και το «Άβαταρ», εφόσον βρεθεί η αντίστοιχη κόπια.

Στο κοινό θα δίνονται τρισδιάστατα γυαλιά, όχι ωστόσο μιας χρήσης όπως αυτά που δίνονται σε άλλους κινηματογράφους, αλλά πολύ καλής ποιότητας ακριβά γυαλιά, τα οποία θα πρέπει να τυγχάνουν μεγάλης προσοχής και να επιστρέφονται μετά από κάθε προβολή.

Η είσοδος στον «Τιτανικό» θα είναι οκτώ ευρώ, ως προσφορά πρώτης γνωριμίας, ενώ στην ίδια τιμή θα προβάλλονται και τα τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια. Οι υπόλοιπες προβολές θα κοστίζουν 10 ευρώ.

«Μπαίνουμε πλέον πιο δυναμικά», λέει κλείνοντας ο κ. Νουκάκης. «Η τρισδιάστατη προβολή δεν έχει καμμία σχέση με την απλή, όλα ζωντανεύουν στα μάτια των θεατών. Και περιμένουμε τους τελευταίους, μικρούς και μεγάλους, να απολαύσουν το μοναδικό τρισδιάστατο θέαμα που θα προσφέρουμε.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey