Σήμερα και αύριο η παράσταση «Για ποια Ελένη;» του ΕΘΟ Καλλονής

Μια «επική» κωμωδία

20/06/2012 - 15:25

Μια… επική κωμωδία με τίτλο «Για ποια Ελένη;» θα παρουσιάσει σήμερα Τετάρτη 20 και αύριο Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, το θεατρικό τμήμα του Εκπολιτιστικού Θεατρικού Ομίλου της περιοχής.

Μια… επική κωμωδία με τίτλο «Για ποια Ελένη;» θα παρουσιάσει σήμερα Τετάρτη 20 και αύριο Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, το θεατρικό τμήμα του Εκπολιτιστικού Θεατρικού Ομίλου της περιοχής.

Βασισμένη στο ομώνυμο έργο των Ρέππα και Παπαθανασίου, που είχε παρουσιαστεί την περίοδο 2003 - 2005 στο Εθνικό Θέατρο, η παράσταση του ΕΘΟΚ σε σκηνοθεσία Χριστόδουλου Χατζηιωάννου παρουσιάζει την ομορφιά και την ασχήμια ως μια κατ’ εξοχήν υποκειμενική υπόθεση.

Πνεύμα συνεργασίας
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΘΟ Καλλονής, Χάρη Πέλεκο, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Λέσβου που ανεβαίνει μια τέτοια παράσταση τύπου μιούζικαλ, με συμμετοχή συνολικά 22 ερασιτεχνών ηθοποιών του Ομίλου, που καλούνται όχι μόνο να παίξουν, αλλά και να συμμετάσχουν στα χορευτικά και τραγουδιστικά μέρη του έργου.

Μάλιστα, οι ειδικά φτιαγμένες στολές που «ντύνουν» από θεότητες, όπως η Ήρα, μέχρι και πρωταγωνιστές του Τρωικού Πολέμου, όπως ο Πάτροκλος, κόστους συνολικά έξι χιλιάδων ευρώ, έχουν νοικιαστεί από αντίστοιχους θεατρικούς ομίλους της Πάτρας.

Το γεγονός αυτό δείχνει, σύμφωνα με το σκηνοθέτη της παράστασης, το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των ομάδων.

«Σε μια Ελλάδα που κλυδωνίζεται από την οικονομική - κοινωνική - πολιτική κρίση, σε μια εποχή που οι πολιτικοί ψάχνουν να βρουν τρόπους συνεννόησης και ν’ ανακαλύψουν τους διαύλους επικοινωνίας τους, τα μέλη της θεατρικής ομάδας συνεργάστηκαν πάνω και κάτω από τη σκηνή, δουλεύοντας όχι μόνο τους ρόλους τους, αλλά και τα σκηνικά, το πρόγραμμα και την αφίσα του έργου μας. Ιδιαίτερα πολύτιμη σε εποχή κρίσης, η προσφορά των κοστουμιών και ενδυματολογικών στοιχείων από τη θεατρική ομάδα “Υποκριτές” της Πάτρας και το Σύλλογο “Δήθεν Αδιάφοροι”, της Κάτω Αχαΐας. Και η προσπάθεια όλων μας αναδεικνύει τη θεατρική πράξη ως μια από τις μορφές ουσιαστικής αντίστασης κι αντίδρασης, απέναντι σ’ όλα αυτά που μας πληγώνουν…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηιωάννου.

Η παράσταση θα ανέβει κατά πάσα πιθανότητα και στη Μυτιλήνη, μέσα στο Σεπτέμβριο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey