Με ελάχιστες πιστώσεις και αξιοποίηση των πενταμηνιτών, μικρά έργα απ’ το Δήμο Λέσβου

Καλή αρχή απ’ το Κιόσκι

20/06/2012 - 15:09

Mε την υποστήριξη των πενταμηνιτών, αλλά και με ένα μικρό ποσό, που θα επιδιωχθεί απ’ το Δήμο να μοιραστεί σε όλο το νησί, μπαίνει μπροστά ένα μικρού ύψους μεν, φιλόδοξου αποτελέσματος δε, πρόγραμμα μικροέργων. Η αρχή έγινε νωρίς το πρωί της Δευτέρας απ’ την πλατεία στο Κιόσκι, που όπως όλα δείχνουν, θα βελτιωθεί ριζικά.

Οι οφειλές για τα έργα του παρελθόντος, αλλά και το γενναίο «τσεκούρεμα» της ΣΑΤΑ, των κονδυλίων που προορίζονται αποκλειστικά για έργα των δήμων, συρρίκνωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα τη δυνατότητα για νέα έργα. Τώρα όμως, με την υποστήριξη των πενταμηνιτών, αλλά και με ένα μικρό ποσό, που θα επιδιωχθεί απ’ το Δήμο να μοιραστεί σε όλο το νησί, μπαίνει μπροστά ένα μικρού ύψους μεν, φιλόδοξου αποτελέσματος δε, πρόγραμμα μικροέργων. Η αρχή έγινε νωρίς το πρωί της Δευτέρας απ’ την πλατεία στο Κιόσκι, που όπως όλα δείχνουν, θα βελτιωθεί ριζικά.

Απ’ την προηγούμενη βδομάδα, με την παράδοση ασφάλτου στο Δήμο Λέσβου, ξεκίνησε πρόγραμμα αποκατάστασης του οδοστρώματος σε τέσσερις δημοτικές ενότητες του νησιού, που περιλαμβάνει το κλείσιμο λακκουβών σε φθαρμένα τμήματα, αλλά και αποκαταστάσεις στο δημοτικό οδικό δίκτυο. Παράλληλα, ξεκίνησαν και μικροέργα αυτεπιστασίας από συνεργεία του Δήμου, με το πρώτο να αφορά στην πλατεία όπου και βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο και η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μυτιλήνης, στο Κιόσκι.

«Πρόκειται για μία περιοχή η οποία έχει τουλάχιστον 15 χρόνια να συντηρηθεί και υπήρχε άμεση ανάγκη να αποκατασταθούν οι φθορές, να μπουν οι πλάκες που είχαν βγει», δήλωσε χθες ο Δημήτρης Βουνάτσος, ο οποίος είχε μεταβεί επί τόπου για να δει την εξέλιξη των εργασιών. Κι όπως συνέχισε ο δήμαρχος, εκτός απ’ την αντικατάσταση των πλακόστρωτων τμημάτων, θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις ανάπλασης σε όλο το χώρο, ακόμη και στα πεζοδρόμια έξω απ’ το Μουσείο.

Ντους στη Φυκιότρυπα
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει και το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς το Νοσοκομείο, το οποίο από πέρυσι το Σεπτέμβριο έχει αποφασιστεί να εκτελεστεί με χρηματοδότηση από πιστώσεις ΣΑΤΑ. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Βουνάτσος, ξεκινούν και οι ασφαλτοστρώσεις και το κλείσιμο οπών σε πολλά σημεία του δημοτικού οδικού δικτύου σε πέντε δημοτικές ενότητες, και πιο συγκεκριμένα Πλωμαρίου, Μήθυμνας, Γέρας, Καλλονής και Μυτιλήνης.

Όπου υπάρχει δυνατότητα εκτός, απ’ τις λακκούβες θα αποκατασταθούν και τμήματα της φθαρμένης οδοστρωσίας, με χρήση των μηχανημάτων του Δήμου και του προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας, αλλά και των πενταμηνιτών που προσλήφθηκαν μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας. Όπως μας είπε ο επιβλέπων απ’ την Τεχνική Υπηρεσία του έργου στο Κιόσκι, Γιώργος Αλεξίου, τις επόμενες μέρες, πιθανώς έως την άλλη Τετάρτη, θα γίνει και η τοποθέτηση ντους στην περιοχή της Φυκιότρυπας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι λουόμενοι που δε χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις τής πλαζ.

Αναλόγως, με μέριμνα των γεωγραφικών αντιδημάρχων έχει τις προηγούμενες μέρες αποκατασταθεί και η λειτουργία των κοινόχρηστων ντους σε πολλές παραλίες του νησιού, όπως στην Άναξο, τη Νυφίδα κ.α..

«Ρετούς»
Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Αλεξίου, έχει ξεκινήσει ήδη ο εξωτερικός ελαιοχρωματισμός των παιδικών σταθμών προκειμένου να σβηστούν συνθήματα, όπως και η επισκευή πολλών παιδικών χαρών, από συνεργεία στα οποία δουλεύουν ξυλουργός, ηλεκτρολόγος και σιδεράς.

«Κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια, με ό,τι μέσα διαθέτουμε και σχεδόν χωρίς καθόλου κονδύλια εξ αιτίας των χρεών που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, να βελτιώσουμε στην πόλη και στα χωριά τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους», ανέφερε ο κ. Βουνάτσος, εκφράζοντας την πεποίθηση πως σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ουσιαστική η συμβολή και των πενταμηνιτών που εδώ και λίγες μέρες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey