Το μισό πιθάρι

19/06/2012 - 16:27

Το βιβλίο της πολυβραβευμένης συμπατριώτισσάς μας Φωτεινής Φραγκούλη, «Το μισό πιθάρι», που είχε εκδοθεί από τα «Ελληνικά Γράμματα» το 2003 γνωρίζοντας ιδιαίτερη απήχηση από το αναγνωστικό κοινό και θετικότατες κριτικές, ξανακυκλοφόρησε προσφάτως από τις εκδόσεις «Πατάκη», τον εκδοτικό οίκο που συνεργάζεται πλέον η Φωτεινή Φραγκούλη.

Το βιβλίο της πολυβραβευμένης και πολυδιαβασμένης συμπατριώτισσάς μας δασκάλας και συγγραφέως Φωτεινής Φραγκούλη, «Το μισό πιθάρι», που είχε εκδοθεί από τα «Ελληνικά Γράμματα» το 2003 γνωρίζοντας ιδιαίτερη απήχηση από το αναγνωστικό κοινό και θετικότατες κριτικές, ξανακυκλοφόρησε προσφάτως από τις εκδόσεις «Πατάκη», τον εκδοτικό οίκο που συνεργάζεται πλέον η Φωτεινή Φραγκούλη.

«Το μισό πιθάρι» είχε βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και από το λογοτεχνικό περιοδικό «Διαβάζω». Απευθύνεται σε παιδιά από έξι ετών και πάνω και για την υπόθεσή του διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:

Μια κόκκινη κλωστή ενώνει ανθρώπους, τόπους, ιστορίες. Ενώνει τη μικρή Ελένη με τον παππού και το νησί της. Το νησί με τη στεριά απέναντι. Καλοκαίρια, χειμώνες, καρπούζια, γλυκά του κουταλιού, αστεία, τραγούδια, περιπέτειες. Πράματα και θάματα ξεχειλίζουν από το μισό πιθάρι στο υπόγειο του σπιτιού της Ελένης. Πράματα και θάματα. Και ένα μυστικό. Το ξέρουν κάποια παιδιά του χωριού και τα μικρά αλεπουδάκια. Ποιο είναι το μυστικό;

Είναι ένα ποτάμι που κυλά…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey