Σεμινάριο σωματικού θεάτρου με την Αλίκη Δουρμάζερ, στη Μυτιλήνη

«Το Σώμα και η Φωνή στην Performance»

19/06/2012 - 16:16

Ένα σεμινάριο σωματικού θεάτρου με τίτλο «Το Σώμα και η Φωνή στην Performance», διοργανώνει στη Μυτιλήνη την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Ιουνίου η Αλίκη Δουρμάζερ.

Ένα σεμινάριο σωματικού θεάτρου με τίτλο «Το Σώμα και η Φωνή στην Performance», διοργανώνει στη Μυτιλήνη την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Ιουνίου η Αλίκη Δουρμάζερ.

Πώς μπορούμε να είμαστε «ζωντανοί» και ειλικρινείς στη στιγμή της δράσης μας; Να παρατηρήσουμε και να εξελίξουμε τη λειτουργία του σώματος - μυαλού, κατά τη διάρκεια της δράσης; Η πράξη του Σωματικού Θεάτρου ενεργοποιεί ταυτόχρονα τη σύνδεση «σώμα - μυαλό» τού περφόρμερ.

Συνδυάζοντας πρακτικές σωματικού θεάτρου και δομημένους αυτοσχεδιασμούς, το σεμινάριο έρχεται να καλλιεργήσει τη ζωντανή παρουσία τού περφόρμερ στο «εδώ και τώρα» της δράσης, με την ανακάλυψη των σωματικών-φωνητικών του εργαλείων, την απελευθέρωση από τη φόρμα, την ενεργοποίηση της ενστικτώδους επικοινωνίας και την προσοχή στη λεπτομέρεια της εκφραστικής διαδικασίας. Η φωνητική πρακτική ενεργοποιεί την οργανική σύνδεση του σώματος με τη φωνή, της κίνησης με τον ήχο, τη μεταφορά της εσωτερικής δόνησης σε εξωτερικό ηχητικό ερέθισμα. Προωθεί μία συνεχή εσωτερική διάδραση μεταξύ «έσω» και «έξω» ερεθισμάτων, προς την ελεύθερη ροή του ήχου στο χώρο.

Οι ώρες του σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο χώρο τού «Dojo Aikido» στον Καρά Τεπέ και την Τετάρτη σε ανοιχτό χώρο στη φύση, θα είναι και για τις δύο μέρες από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Το κόστος του διημέρου ανέρχεται στα 40 ευρώ.

Όσοι ενδιαφέρονται για εγγραφές και για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6971-952885 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Μπορούν επίσης να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες www.physicaltheatre.gr/, www.duende-ensemble.com/ και www.facebook.com/aliki.dourmazer/.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey