Ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης ετοιμάζει την πρώτη μικρού μήκους ταινία του

Το «ΙΙ» που διακρίθηκε

19/06/2012 - 16:00

Ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης, ο Μυτιληνιός κινηματογραφιστής που έγινε γνωστός από την απόφασή του να κάνει το γύρο του κόσμου, συνεχίζει ακούραστα την καλλιτεχνική του πορεία και ετοιμάζεται τώρα για τα γυρίσματα της πρώτης μικρού μήκους ταινίας του, με τίτλο «ΙΙ».

Ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης, ο Μυτιληνιός κινηματογραφιστής που έγινε γνωστός από την απόφασή του να κάνει το… γύρο του κόσμου, συνεχίζει ακούραστα την καλλιτεχνική του πορεία. Μετά τη συμμετοχή του στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Θεσσαλονίκης και τα αντίστοιχα Φεστιβάλ της Νάουσας και της Πάτρας, αλλά και το 1ο Βραβείο που απέσπασε στην υποενότητα «Pack and Pitch» του περσινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγιεβο, ετοιμάζεται τώρα για τα γυρίσματα της πρώτης μικρού μήκους ταινίας του, με τίτλο «ΙΙ».

Η συγκεκριμένη ταινία ήταν κι αυτή που πήρε μέρος στο διαγωνισμό ταλέντων του Σαράγιεβο, όπου ο νεαρός Μυτιληνιός ήταν ένας από τους τρεις που είχαν επιλεχθεί να συμμετάσχουν, μεταξύ 27 συνολικά προτάσεων. Για τη δουλειά του αυτή περίμενε την ανακοίνωση των έργων που θα επιλέγονταν από το πρόγραμμα «Μικροφίλμ 2012» της ΕΡΤ, το μόνο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στον τομέα του στη χώρα.

Η επιλογή του τελικά έγινε και τώρα το «ΙΙ», η πρώτη του μικρού μήκους ταινία, ως μια από τις τέσσερις σε ένα σύνολο 100 προτάσεων που εγκρίθηκαν, ετοιμάζεται να γίνει γεγονός. Θα χρηματοδοτηθεί επίσης από το γερμανικό «Kuratorium» για νέους Γερμανούς σκηνοθέτες (σ.σ. ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης έχει και γερμανική καταγωγή), ενώ παραγωγός θα είναι ο Γιώργος Τσούργιαννης, ο ίδιος που είχε αναλάβει την παραγωγή της γνωστής ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «Κυνόδοντας».

Παράλληλα «project»
Ο Ευθύμης, ωστόσο, δε σταματά εδώ. Έχει ήδη γράψει τη δεύτερή του ταινία μικρού μήκους κι έχει αρχίσει να δουλεύει και την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, με τη συν-σεναριογράφο του Ελιζαμπέττα Ηλία - Γεωργιάδου.

Παράλληλα ετοιμάζει ένα video-art project χαμηλών τόνων, που θα αποτελεί ένα «σχόλιο» για την τρέχουσα κατάσταση και προετοιμάζεται να κάνει «ανοίγματα» και στο εξωτερικό.

Τέλος, μέσα στο τελευταίο διάστημα έχει σκηνοθετήσει ένα μουσικό βίντεο («ANU - Rebicycling»), ένα διαφημιστικό, διάφορα εταιρικά βίντεο, έχει συμμετάσχει ως βοηθός σκηνοθέτη στα γυρίσματα μιας ταινίας μεγάλου μήκους, ενώ αυτό το διάστημα σκηνοθετεί ένα ακόμη βίντεο, για την τραγουδίστρια Ίλια Ντάρλιν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey