Επιμένουν στην προειδοποίηση για ομαδική παραίτηση οι πρόεδροι των χωριών

Αγάντα μέχρι τις εκλογές

12/06/2012 - 15:15

Τη συμπαράστασή τους στην απόφαση του προέδρου της Κοινότητας Μιστεγνών, Στρατή Σταυράκη, να παραιτηθεί, δηλώνουν τα μέλη του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη τους για το γεγονός ότι αποχωρεί ένας αυτοδιοικητικός με πολυετή εμπειρία και εξαιρετική παρουσία.

Τη συμπαράστασή τους στην απόφαση του προέδρου της Κοινότητας Μιστεγνών, Στρατή Σταυράκη, να παραιτηθεί, δηλώνουν τα μέλη του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη τους για το γεγονός ότι αποχωρεί ένας αυτοδιοικητικός με πολυετή εμπειρία και εξαιρετική παρουσία. Παράλληλα, οι πρόεδροι των χωριών θυμίζουν πως για τους ίδιους λόγους που παραιτήθηκε ο κ. Σταυράκης, έχουν προειδοποιήσει το Δήμο με ομαδική παραίτηση, ζήτημα που θα εξετάσουν μετά τη λήξη της προεκλογικής περιόδου.

Όπως θυμίζει η συντονιστική επιτροπή του Δικτύου, κατά την τελευταία συνεδρία των προέδρων κατατέθηκε και το ζήτημα της ομαδικής παραίτησης από τα καθήκοντά τους, «ως απάντηση στην αδιαφορία των υπευθύνων να ασχοληθούν σοβαρά με τα θέματα που επικαλείται και ο παραιτηθείς συνάδελφός μας. Εκτιμήσαμε πως πρέπει να επιμείνουμε για λίγο καιρό ακόμα, μήπως και υπάρξει μεταστροφή της συμπεριφοράς της δημοτικής αρχής απέναντί μας όσον αφορά στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων, την κατανομή πόρων ανά δημοτική ενότητα, την κατάρτιση προϋπολογισμών ανά κοινότητα, την ψήφιση κανονισμού λειτουργίας δημοτικών-τοπικών κοινοτήτων κ.λπ., σεβόμενοι και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας που εκπροσωπούμε.».

Επιφυλασσόμενη για τις μελλοντικές τους ενέργειες αμέσως μετά το τέλος της κρίσιμης εκλογικής περιόδου, η συντονιστική επιτροπή καλεί τους προέδρους να κάνουν υπομονή και να συμπαραστέκονται όσο μπορούν στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες, οι οποίοι αναγνωρίζουν την αγωνία και τον καθημερινό τους αγώνα για την επιβίωση των χωριών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey