Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Μιστεγνών, Στρατής Σταυράκης, καταγγέλλοντας την πλήρη εγκατάλειψη του χωριού

«Δεν κάνω άλλο τον Καραγκιόζη…»

08/06/2012 - 15:10

Ό,τι δεν ολοκλήρωσε πριν από τρεις μήνες περίπου, εξαντλώντας τα περιθώρια υπομονής που διέθετε, έκανε χθες ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μιστεγνών, Στρατής Σταυράκης, που καταγγέλλοντας την πλήρη εγκατάλειψη του χωριού του απ’ το Δήμο, υπέβαλε την παραίτησή του.

Ό,τι δεν ολοκλήρωσε πριν από τρεις μήνες περίπου, εξαντλώντας τα περιθώρια υπομονής που διέθετε, έκανε χθες ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μιστεγνών, Στρατής Σταυράκης, που καταγγέλλοντας την πλήρη εγκατάλειψη του χωριού του απ’ το Δήμο, υπέβαλε την παραίτησή του. «Δεν μπορώ να κάνω άλλο τον Καραγκιόζη, κοροϊδεύοντας τον εαυτό μου, αλλά κυρίως τους συγχωριανούς μου», δηλώνει ο παλιός αυτοδιοικητικός, που έχει διατελέσει στο παρελθόν κοινοτάρχης Μιστεγνών, αλλά και αντιδήμαρχος στον καποδιστριακό Δήμο Θερμής.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταυράκης, επικαλούμενος προ τριμήνου προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους είχε και τότε υποβάλει παραίτηση. Κατόπιν όμως συνάντησης με το δήμαρχο και στελέχη της δημοτικής αρχής, ο Δημήτρης Βουνάτσος τού ζήτησε να μιλήσει για τους βαθύτερους, τους πραγματικούς και όχι τους προσχηματικούς λόγους της παραίτησης, κάτι που έκανε. Αποδεχόμενος τις υποσχέσεις για γρήγορη επίλυση προβλημάτων του χωριού του, ανακάλεσε την παραίτηση, που εκ νέου υπέβαλε χθες, αφού πέρασαν τόσες μέρες και τίποτε απ’ τις υποσχέσεις δεν υλοποιήθηκε, όπως λέει.

Προβλήματα που καίνε
Στο κείμενο της παραίτησής του, ο απερχόμενος πρόεδρος αναφέρεται στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το χωριό του και επείγει η αντιμετώπισή τους, με βασικότερο αυτό των λυμάτων που συνεχίζουν ακόμη να χύνονται στη θάλασσα, δίχως - όπως επισημαίνει ο κ. Σταυράκης, απευθυνόμενος στο δήμαρχο - «να είναι δυνατόν να ξεκαθαριστεί ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό, ο Δήμος ή η ΔΕΥΑΛ. Ούτε φυσικά υπάρχει καμμία σκέψη για οριστική επίλυση του προβλήματος, που είναι η ανάθεση της μελέτης για βιολογικό καθαρισμό για το χωριό και τη Σκάλα, όπως άλλωστε είχατε υποσχεθεί.».

Στην ατζέντα των σοβαρών ζητημάτων βάζει την ανάγκη αντικατάστασης των παλιών δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις θεομηνίες στην περιοχή, το αδιάβατο αγροτικό οδικό δίκτυο, αλλά και τα ζητήματα της καθημερινότητας, αφού - όπως λέει στην παραίτησή του - «για να βρεθεί ηλεκτρολόγος να αλλάξει λάμπα, πρέπει να περάσουν ένας και δυο μήνες».

«Δεν αναφέρομαι σε άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας, για να μην γίνομαι κουραστικός. Όσο για τα μεγάλα έργα, του λιμανιού και της περιμετρικής οδού της Σκάλας Μιστεγνών, αυτά έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες», υπογραμμίζει ο κ. Σταυράκης, που στη συνέχεια δηλώνει την οριστική και αμετάκλητη απόφασή του να παραιτηθεί από πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου.

Με το κεφάλι ψηλά…
«Θέλω να ζητήσω “συγγνώμη” απ’ τους συγχωριανούς μου γιατί παραιτούμαι στο μέσο της θητείας μου, αλλά θέλω και πρέπει να μπορώ να τους κοιτάξω στα μάτια», λέει ο κ. Σταυράκης, θυμίζοντας πως υπηρέτησε το χωριό του και την αυτοδιοίκηση με πάθος, ανελλιπώς απ’ το 1987, θυσιάζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της προσωπικής του ζωής. «Δε μετάνιωσα για ό,τι έκανα. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά και τη συνείδησή μου ήσυχη, γιατί έκανα το καθήκον μου και προσπάθησα να βοηθήσω τον τόπο μου», επισημαίνει ο ίδιος, που υποστηρίζει πως το απαράδεκτο του χωροταξικού του «Καλλικράτη» δεν πολεμιέται με ημίμετρα και ευχολόγια. «Υπάρχει κι άλλος δρόμος, που δεν είναι τόσο εύκολος, αλλά ίσως είναι πιο αποτελεσματικός. Όποιος θέλει, ας ακολουθήσει», λέει ο κ. Σταυράκης απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, ενώ ευχαριστεί το δήμαρχο για τη συνεργασία, καθώς και για την εκτίμηση προς το πρόσωπό του.

Ήδη κι άλλοι πρόεδροι μικρών και μεγάλων χωριών έχουν προαναγγείλει και μέσω του Δικτύου των Κοινοτήτων της Λέσβου πως δε μένει άλλη επιλογή απ’ την παραίτηση, οπότε δεν αποκλείεται να ακολουθήσει ντόμινο παραιτήσεων τους επόμενους μήνες.

Τη θέση του κ. Σταυράκη στο Τοπικό Συμβούλιο Μιστεγνών, που είχε εκλεγεί με την παράταξη του Άρη Χατζηκομνηνού, καταλαμβάνει σε διάστημα περίπου ενός μηνός ο επιλαχών Μιχάλης Κατζανός.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey