Στο πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στην Καλλονή και στις ιπποδρομίες που ακολούθησαν

Τιμώντας τις παραδόσεις

06/06/2012 - 15:11

Το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στην Καλλονή οργάνωσε και φέτος το σωματείο «Αδελφότης» Καλλονής, φροντίζοντας όλα να γίνουν καταπώς ορίζει το έθιμο.

Το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στην Καλλονή οργάνωσε και φέτος το σωματείο «Αδελφότης» Καλλονής, φροντίζοντας όλα να γίνουν καταπώς ορίζει το έθιμο.

Το Σάββατο το πρωί, πραγματοποιήθηκε η περιφορά του ταύρου, του ζώου που «θυσιάζεται» για να μαγειρευτεί το παραδοσιακό «κισκέκ», με τη συνοδεία οργανοπαικτών. Αργότερα, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στήθηκε γλέντι σε γνωστό εστιατόριο της πλατείας, όπου αρκετός κόσμος διασκέδασε. Την Κυριακή το πρωί, μετά τη δοξολογία, ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την παρασκευή τού κισκέκ, ενώ το βράδυ στο άλσος της Αγίας Τριάδας έγινε το καθιερωμένο πανηγύρι, με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου.

Τη Δευτέρα το πρωί, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, μετά τη λειτουργία μοιράστηκε το κισκέκ, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν οι ιππικοί αγώνες, που προσέλκυσαν φίλους του αθλήματος από ολόκληρο το νησί. Από τους διοργανωτές υπολογίζεται ότι παρευρέθηκαν συνολικά περισσότερα από 2.000 άτομα, αριθμός που είχαν πολλά χρόνια να δουν οι συγκεκριμένες ιπποδρομίες, γεγονός που οφείλεται σε επαγγελματίες αναβατές του ιπποδρόμου της Αθήνας που αγωνίστηκαν με καθαρόαιμα άλογα.

Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα, στην κατηγορία των καθαρόαιμων αλόγων πρώτος αναδείχθηκε ο «Ναρούτο» του Κομνηνού από την Καλλονή, στην κατηγορία αραβάνια (πλαγιοτροχισμός) νικητής αναδείχθηκε ο «Βίκτωρ» του Δαρένιου από τη Γέρα και τέλος, στην κατηγορία των ντόπιων, πρώτος βγήκε ο «Εφραίμ» του Βαγελά από το Κάτω Τρίτος.

Στις ιπποδρομίες για την Αγία Τριάδα

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μάς βοήθησαν στην προσπάθεια που κάνουμε να αναβιώνουμε τα έθιμα και να προβάλλουμε τον τόπο μας», τονίζει στο «Ε» ο πρόεδρος του σωματείου «Αδελφότης» Αγίας Τριάδος Καλλονής, Παναγιώτης Ελευθερίου, και συνεχίζει: «Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για την οικονομική συνδρομή, τους 29 βοσκούς που διέθεσαν πρόβατα για την παρασκευή τού κισκέκ και τον Παναγιώτη Σελάχα, που κάθε χρόνο μάς βοηθάει τόσο οικονομικά, όσο και ηθικά.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey