Με στάσεις σε επτά σημεία ενδιαφέροντος η αυριανή δωρεάν περιήγηση στη Λέσβο με το πρόγραμμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Από τη Μυτιλήνη μέχρι την Ερεσό

01/06/2012 - 15:50

Επτά συνολικά στάσεις σε διαφορετικά μνημεία και σημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος της Λέσβου θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 2 Ιουνίου, κατά την περιήγηση με θέμα «Στα βήματα του Αριστοτέλη και του Θεόφραστου.

Επτά συνολικά στάσεις σε διαφορετικά μνημεία και σημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος της Λέσβου θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 2 Ιουνίου, κατά την περιήγηση με θέμα «Στα βήματα του Αριστοτέλη και του Θεόφραστου. Ανακαλύπτουμε τόπους που συνδέονται με τη γέννηση των φυσικών επιστημών», που θα γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές». Στο τελευταίο συμμετέχουν τόσο η Κ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, όσο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Το πρόγραμμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά από το Υπουργείο Πολιτισμού και η συμμετοχή των τριών φορέων του νησιού περιλαμβάνει διαλέξεις, περιηγήσεις κι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μικρούς και για μεγάλους, τόσο στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης σήμερα Παρασκευή, όσο και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας την Κυριακή.

Οι στάσεις της διαδρομής

Η περιήγηση με θέμα «Στα βήματα του Αριστοτέλη και του Θεόφραστου» θα γίνει αύριο Σάββατο, με σημείο εκκίνησης το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, στις 8:30 το πρωί.

Θα περιλαμβάνει επτά στάσεις σε τοπία και μνημεία του νησιού, με πρώτη αυτή στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Θα ακολουθήσει στάση στις Λαρισαίες Πέτρες και μετά στο Ιερό των Μέσσων, ενώ το λεωφορείο θα περάσει στη συνέχεια από την αρχαία Πύρρα και τον κόλπο της Καλλονής, καθώς και τον ηφαιστειακό κρατήρα και τον οικισμό της Βατούσας. Το απολιθωμένο δάσος, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Κάστρο του Σιγρίου δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη διαδρομή, η οποία θα ολοκληρωθεί στην παραλία της Ερεσού και το λόφο του Μαστού.

Υπενθυμίζεται πως η μετάβαση θα είναι δωρεάν και η είσοδος στους χώρους και τα μουσεία θα είναι ελεύθερη, ενώ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες τοπικά εδέσματα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey