Με 16 παραστάσεις της Αθήνας και τρεις από τη Λέσβο

«Θεατρικό» Λεσβιακό Καλοκαίρι

01/06/2012 - 15:47

Μια σειρά από σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, που θα απευθύνονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε μικρούς θεατρόφιλους, θα φιλοξενηθούν φέτος στη Λέσβο στα πλαίσια των εκδηλώσεων του «Λεσβιακού Καλοκαιριού 2012».

Μια σειρά από σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, που θα απευθύνονται τόσο σε ενήλικες όσο και σε μικρούς θεατρόφιλους, θα φιλοξενηθούν φέτος στη Λέσβο στα πλαίσια των εκδηλώσεων του «Λεσβιακού Καλοκαιριού 2012». Πρόκειται για οκτώ σημαντικές θεατρικές παραγωγές και άλλες τόσες παιδικές παραστάσεις, που θα έρθουν στο νησί από την Αθήνα, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν και δουλειές τοπικών θεατρικών σωματείων, σε εκδηλώσεις που δε θα γίνουν μόνο στη Μυτιλήνη, αλλά σε όλο το νησί.

«Φέτος το θέατρο στις εκδηλώσεις του Λεσβιακού Καλοκαιριού έχει την τιμητική του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του νομικού προσώπου Παιδείας, Πολιτισμού κι Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, Κώστας Αστυρακάκης. «Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της φετινής σαιζόν, καθώς και αξιόλογες παιδικές παραστάσεις. Έτσι, αφού δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουμε όπως πέρυσι πολλές εκδηλώσεις στα χωριά, τουλάχιστον δίνουμε τη δυνατότητα της επιλογής στους συμπολίτες μας να απολαύσουν θεατρικές παραστάσεις εξαιρετικής ποιότητας.»

Παραστάσεις για μεγάλους …

Πιο αναλυτικά, στις 6 Ιουλίου θα ανέβει στο Κάστρο Μυτιλήνης η παράσταση «Παντελώς jazz», με τους Παντελή Αμπατζή, Γεράσιμο Γεννατά και Αντώνη Λουδάρο, ενώ στις 14 του μήνα έρχεται στη Λέσβο ο «Δον Ζουάν», με τους Κώστα Κιμούλη, Ταμίλα Κουλίεβα και Φαίη Ξυλά.

Στις 29 Ιουλίου, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης θα παρουσιάσουν το «Να ζει κανείς ή να μη ζει» στο Μόλυβο. Η πολυσυζητημένη παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου», με πρωταγωνίστρια την Άννα Βαγενά και αφήγηση από την κόρη της, Γιασεμή Κελαηδόνη, θα παιχτεί στο Κάστρο της Μυτιλήνης την 1η Αυγούστου και στην Ερεσό στις 2 του μήνα. Την ίδια ημέρα, στο Κάστρο της Μυτιλήνης θα ανέβει το έργο «Αναζητώντας τον Αττίκ», με τους Νίνα Μπότσαρη, Ευαγγελία Μουμούρη και Αλέξανδρο Μπουρδούμη και στις 8 Αυγούστου, στον ίδιο χώρο, ο Χριστόφορος Ζαραλύκος θα παρουσιάσει την stand-up comedy «Μέσα».

Στο Κάστρο Μυτιλήνης θα ανέβουν στις 9 Αυγούστου και οι «Ιππής», με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Γιάννη Ζουγανέλλη και Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, καθώς και «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», στις 20 του μήνα, με τους Γιώργο Αρμένη, Τάσο Νούσια και Μαρίνα Ασλάνογλου.

Παράλληλα στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν με τις παραστάσεις τους και τοπικά ερασιτεχνικά θεατρικά σωματεία. Συγκεκριμένα, οι «Παράλογοι» της Αγίας Παρασκευής, που θα παρουσιάσουν τους «Μονολόγους» τους στο Κάστρο Μυτιλήνης στις 21 Ιουλίου, στο Κάστρο Μολύβου στις 28 Ιουλίου, στο Σίγρι στις 4 Αυγούστου και στο Ταβάρι στις 11 Αυγούστου, ενώ οι «Άστεγοι» θα παρουσιάσουν την κωμωδία τους «Άντε πάλλλλι άλλο ένα “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”» στις 5 Αυγούστου στο Κάστρο Μυτιλήνης.

… και για μικρούς

Δε θα λείψουν και οι παραστάσεις για παιδιά. Στις 9 Ιουνίου στο Μόλυβο, στις 23 στον Πολιχνίτο και στις 30 στην Αγία Παρασκευή, το θέατρο κουκλοπαραμυθάδων «Λαχταρού» θα παρουσιάσει τη «Νεράιδα και το σαλιγκάρι». Η ίδια παράσταση θα παιχτεί στις 7 Ιουλίου στη Γέρα, στις 21 Ιουλίου στο Μανταμάδο και στις 24 Ιουλίου στο Πλωμάρι.

Η παιδική σκηνή «Μαγικές Σβούρες» έρχεται στις 24 Ιουλίου με το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», η παιδική σκηνή «Γιάννης Χριστόπουλος» θα παρουσιάσει στις 6 Αυγούστου στο Μόλυβο και στις 7 στη Μυτιλήνη το θεατρικό «Η πεντάμορφη και το τέρας», ενώ η παράσταση «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, με τον Πάνο Βλάχο, θα ανέβει στις 12 Αυγούστου στο Μόλυβο και στις 13 Αυγούστου στη Μυτιλήνη.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου θα συμμετάσχει κι αυτό, με την παράσταση «Η λίμνη των κύκνων», που θα παρουσιάσει στις 17 Αυγούστου στο Κάστρο της Μυτιλήνης και στις 24 Αυγούστου στο Μόλυβο. Η θεατρική ομάδα «Τα Τσόκαρα» θα παρουσιάσει στις 19 Αυγούστου στο Πλωμάρι, στις 21 Αυγούστου στο Πέραμα, στις 22 Αυγούστου στην Αγία Παρασκευή, στις 23 Αυγούστου στην Άντισσα, στις 24 Αυγούστου στην Ερεσό, στις 25 Αυγούστου στο Ταβάρι και στις 26 Αυγούστου στο Μανταμάδο, την παράσταση «Ακούς τη γιορτή;».

Τέλος, η παιδική σκηνή «Το Δελφινάκι» θα παρουσιάσει στις 29 Αυγούστου στο Κάστρο Μυτιλήνης και στις 30 Αυγούστου στο Μόλυβο την παράσταση «Το κυνήγι του Θησαυρού».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey