Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Διαγωνισμός ζωγραφικής κι εκθέσεις

01/06/2012 - 14:59

Ένα διήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου, για μαθητές κι εκπαιδευτικούς του νησιού.

Ένα διήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λέσβου, για μαθητές κι εκπαιδευτικούς του νησιού. Το διήμερο, που διοργανώνεται από την υπεύθυνη του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, Βάσω Βασίλαρου, θα περιλαμβάνει εκτός άλλων και διαγωνισμό έργων ζωγραφικής με θέμα «Το περιβάλλον μας, μια ζωγραφιά».

Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν μαθητές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Λέσβου, με έργα ζωγραφικής, πλακάτ με γραπτό μήνυμα, κολλάζ ή εικονογραφημένες ιστορίες (κόμικς).

Στόχος του διαγωνισμού είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών και η εικαστική απόδοση οικολογικών μηνυμάτων για βασικά περιβαλλοντικά ζητήματα.

Οι εκθέσεις

Παράλληλα, στον ισόγειο χώρο του Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με θέμα «Φαντασία και δημιουργική γραφή σε σχέση με το Περιβάλλον», με τη συγγραφέα Μάρω Ματθαίου και μαθητές δημοτικού.
Το χώρο θα κοσμεί έκθεση υλικού από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, έκθεση παιδικού οικολογικού βιβλίου, καθώς κι έργα που δημιουργήθηκαν από μαθητές κατά την υλοποίηση προγραμμάτων των σχολικών μονάδων στην Αγωγή Υγείας, στο Περιβάλλον και στα Πολιτιστικά Θέματα, τα οποία θα παρουσιάζονται σε διάφορες γωνιές της αίθουσας.

Την έκθεση θα επισκέπτονται, κατά τις πρωινές ώρες, τμήματα από όλες τις τάξεις των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Λέσβου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το ευρύ κοινό και οι πόρτες θα είναι ανοιχτές από τις 8:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι και από τις 6:30 το απόγευμα, έως τις 9 το βράδυ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey