Χατζηκομνηνός κατά Βουνάτσου, για τη μη αναπλήρωση του Κυριάκου Πετρέλλη

Ζητείται 45ος δημοτικός σύμβουλος

30/05/2012 - 14:50

Οκτώ μήνες έχουν περάσει απ’ την πολυσυζητημένη παραίτηση του Κυριάκου Πετρέλλη απ’ τη θέση του δημοτικού συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου, δίχως όμως ακόμη να έχει καλυφθεί το κενό και το όργανο να παραμένει με 44 μέλη.

Οκτώ μήνες έχουν περάσει απ’ την πολυσυζητημένη παραίτηση του Κυριάκου Πετρέλλη απ’ τη θέση του δημοτικού συμβούλου της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου, δίχως όμως ακόμη να έχει καλυφθεί το κενό και το όργανο να παραμένει με 44 μέλη. Για το κενό αυτό ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Άρης Χατζηκομνηνός, κατηγόρησε το δήμαρχο λέγοντας ότι σκοπίμως δεν ενήργησε για την κάλυψη της θέσης. Απ’ την πλευρά του, ο Δημήτρης Βουνάτσος θύμισε ότι κάλεσε τον πρώτο αναπληρωματικό απ’ την παράταξη του κ. Χατζηκομνηνού στην Ενότητα του Πλωμαρίου, ο οποίος και αρνήθηκε να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος.

Σύμφωνα με το άρθρο 55 του «Καλλικράτη», τις έδρες των δημοτικών συμβούλων που για οποιονδήποτε λόγο μένουν κενές, καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί του ίδιου συνδυασμού. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βουνάτσος κάλεσε διά των υπηρεσιών του Δήμου τον πρώτο επιλαχόντα απ’ το Πλωμάρι, τον Παναγιώτη Ιππειώτη, ο οποίος όμως αρνήθηκε την έδρα.

Χθες, στάλθηκε δεύτερη πρόσκληση στον επόμενο αναπληρωματικό, τον Κώστα Πιτσιλαδή. Αν αποδεχθεί, θα πρέπει να παρουσιαστεί μέσα σε πέντε μέρες και να ορκιστεί ενώπιον του δημάρχου. Διαφορετικά θα κλητευθεί η επόμενη αναπληρωματική, η Ζαχαρούλα Σπανιά, με την οποία και εξαντλείται ο αριθμός των αναπληρωματικών του συνδυασμού.

Θα αλλάξει χέρια;
Όταν είχε παραιτηθεί ο κ. Πετρέλλης, αλλά και μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου τού 2011, οπότε ο κ. Ιππειώτης αρνήθηκε να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος, επικρατούσε η αντίληψη ότι λόγω και των κινητοποιήσεων των Πλωμαριτών, κανένας απ’ την περιοχή δε θα αναλάμβανε την έδρα. Σε αυτή την περίπτωση, αν αρνηθούν δηλαδή ο κ. Πιτσιλαδής και η κ. Σπανιά, ο νόμος προβλέπει ότι «καλούνται να καταλάβουν τις θέσεις που έμειναν κενές, για οποιονδήποτε λόγο, αναπληρωματικοί από άλλους συνδυασμούς, με τη σειρά της εκλογικής τους δύναμης και με τη σειρά που έχουν ανακηρυχθεί οι αναπληρωματικοί κάθε συνδυασμού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απευθυνθεί απ’ την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ερώτημα αν η αναφορά στην εκλογική δύναμη γίνεται για επίπεδο δημοτικής ενότητας ή επίπεδο δήμου. Στην πρώτη περίπτωση, την έδρα θα πάρει ο συνδυασμός του Παντελή Πατερέλλη, που μετά την Περσεφόνη Σάββα θα εκλέξει απ’ το Πλωμάρι και τη Δέσποινα Χαλδέζου. Αν αφορά στο συνδυασμό του Δημήτρη Βουνάτσου, τότε θα εκλεγεί μετά το Σταύρο Πολίτη απ’ τη Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου, ο Απόστολος Σαμαράς.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πρέπει, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, να επανέλθει σε πλήρη 45μελή σύνθεση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey