Αποτρόπαιη πράξη στο «Θεομήτωρ»

Εννέα κουτάβια νεκρά

30/05/2012 - 14:18

Εννέα κουτάβια δηλητηριάστηκαν μέσα στο Ίδρυμα «Θεομήτωρ» της Αγιάσου. Το πρωί της περασμένης Κυριακής, οι εργαζόμενοι στο θεραπευτήριο αντίκρισαν στην αυλή του Ιδρύματος το θέαμα των νεκρών ζώων, με κεσεδάκια από γιαούρτι δίπλα τους, στα οποία όπως φαίνεται κάποιος υπάλληλος του ίδιου του φορέα είχε βάλει φόλα.

Εννέα κουτάβια δηλητηριάστηκαν μέσα στο Ίδρυμα «Θεομήτωρ» της Αγιάσου. Το πρωί της περασμένης Κυριακής, οι εργαζόμενοι στο θεραπευτήριο αντίκρισαν στην αυλή του Ιδρύματος το θέαμα των νεκρών ζώων, με κεσεδάκια από γιαούρτι δίπλα τους, στα οποία όπως φαίνεται κάποιος υπάλληλος του ίδιου του φορέα είχε βάλει φόλα. Η «Κιβωτός» που ενημερώθηκε, έσπευσε στην Αγιάσο με νομοκτηνίατρο και δείγματα έχουν σταλεί στην Αθήνα για ανάλυση. Την ίδια στιγμή, η διεύθυνση του «Θεομήτωρ» καταδικάζει το γεγονός, εκφράζοντας τις ανησυχίες της για το τι μπορεί να είχε γίνει εάν τα κεσεδάκια έπεφταν στα χέρια κάποιου από τους τροφίμους.

Έντεκα κουτάβια μεγάλωναν στην αυλή τού «Θεομήτωρ» τους τελευταίους μήνες. Η μητέρα τους είχε βρεθεί επίσης νεκρή πριν από κάποιο διάστημα, θεωρήθηκε ωστόσο πως φολιάστηκε εκτός Ιδρύματος, αφού έμπαινε κι έβγαινε κάθε μέρα.

Η παρέμβαση της «Κιβωτού»
Το πρωί της περασμένης Κυριακής, τα εννέα από τα 11 μικρά ζώα κείτονταν νεκρά στην αυλή. Το θέαμα αντίκρισαν οι υπάλληλοι της πρωινής βάρδιας, ενώ τα κεσεδάκια από γιαούρτι που υπήρχαν πλάι στα μικρά ζώα, έκαναν ουσιαστικά σαφές το ότι χρησιμοποιήθηκαν από κάποιον για το λόγο αυτό, αφού τα ζώα είχαν ταϊστεί κανονικά ήδη από το προηγούμενο βράδυ.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η «Κιβωτός», μέλη της οποίας έσπευσαν στην Αγιάσο συνοδεία νομοκτηνίατρου, που πήρε δείγματα από τα κεσεδάκια, καθώς κι ένα από τα νεκρά κουτάβια, τα οποία κι έστειλε στην Αθήνα για τοξικολογικές εξετάσεις.

«Την Κυριακή μάς έγινε μια ανώνυμη καταγγελία πως τα σκυλάκια που τάιζαν στον αύλειο χώρο τού “Θεομήτωρ”, βρέθηκαν νεκρά», ανέφερε στο «Ε» ο πρόεδρος της «Κιβωτού», Τέρπος Παπαθεοδώρου. «Οι υπάλληλοι τα είχαν μαζέψει και τα είχαν βάλει σε σακούλες και εμείς πήγαμε το πρωί της Δευτέρας, μαζί με νομοκτηνίατρο. Το συμβάν προσδιορίζεται να έχει γίνει από το βράδυ του Σαββάτου, οπότε κι έκλεισαν οι πόρτες, μέχρι και τα χαράματα της Κυριακής. Εμείς έχουμε υποβάλει μήνυση κατά αγνώστου στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου, αφού δεν έχουμε αποδείξεις για το ποιος το έκανε, και περιμένουμε να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.»

«Αποτρόπαιη και επιπόλαιη πράξη»
«Δυστυχώς, είναι γεγονός», δήλωσε χτες στο «Ε», από την πλευρά του, ο διοικητής τού «Θεομήτωρ», Παναγιώτης Ψυρούκης. «Καταδικάζω ως διοικητής την πράξη, που θεωρώ αποτρόπαιη αλλά κι επιπόλαιη, δεδομένου ότι θα μπορούσε να πάει και κάποιος άρρωστος άνθρωπος και να θεωρήσει πως στα κεσεδάκια έχει νερό ή γιαούρτι, και να είχαμε πολύ πιο σοβαρές απώλειες.»

Ο ίδιος παραδέχεται πως πρόκειται για ενέργεια κάποιου από τους εργαζομένους του Ιδρύματος, αφού η πόρτα της πύλης παραμένει κλειστή όλο το βράδυ.

«Οι πρώτες μας κινήσεις ήταν να πάμε στην Αστυνομία και να ενημερωθούμε, να δούμε πώς θα προσεγγίσουμε το θέμα, πώς έγινε και από ποιον. Καταλήξαμε σε ορισμένα συμπεράσματα, δεν έχουμε καλέσει ακόμη δύο - τρεις εργαζομένους που είχαν ρεπό την Κυριακή. Αυτό που θέλω πάντως να γίνει σαφές, είναι πως δεν πρόκειται για μια πράξη που χαρακτηρίζει το Ίδρυμα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων όχι μόνο αγαπούσαν, αλλά τάιζαν και φρόντιζαν καθημερινά τα κουτάβια.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey