Συμμετοχή τής Κ΄ ΕΠΚΑ και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

29/05/2012 - 15:33

Στο πρόγραμμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», που υλοποιείται φέτος για πρώτη φορά από το Υπουργείο Πολιτισμού, θα συμμετέχουν από την Παρασκευή 1η έως την Κυριακή 3 Ιουνίου η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Στο πρόγραμμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», που υλοποιείται φέτος για πρώτη φορά από το Υπουργείο Πολιτισμού, θα συμμετέχουν από την Παρασκευή 1η έως την Κυριακή 3 Ιουνίου η 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, περιηγήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που ερμηνεύουν το ξεχωριστό τοπίο της Λέσβου, προσδιορίζουν την ταυτότητα του τοπικού πολιτισμού και παρουσιάζουν την ιστορική συνέχεια του τόπου.

Εκδηλώσεις για μεγάλους…
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 1η Ιουνίου, με διαλέξεις στο αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, που θα αρχίσουν στις 7 το απόγευμα και θα έχουν ως θέμα τους την αρμονική συνύπαρξη του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Ως ομιλητές θα παραστούν ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Νίκος Ζούρος, που θα αναφερθεί στο Θεόφραστο, τα πετρώματα και τη γεωιστορική εξέλιξη της Λέσβου, καθώς και η αρχαιολόγος τής Κ΄ ΕΠΚΑ Θάλεια Κυριακοπούλου, που θα μιλήσει για τα «Πράσινα» Εκπαιδευτικά Προγράμματα της Εφορείας «Το δέντρο της ζωής» και «Φωνές Νερού Μυριάδες».

Πληροφορίες στα τηλέφωνα, 22510 47033, 22530 54434 (υπεύθυνη κ. Μπεντάνα) και 22510 42589, 22510 40716 (υπεύθυνη κ. Κυριακοπούλου).

Το Σάββατο 2 Ιουνίου, με σημείο αφετηρίας το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, θα ξεκινήσει στις 8:30 το πρωί μια διαδρομή μέχρι την Ερεσό, με θέμα «Στα βήματα του Αριστοτέλη και του Θεόφραστου. Ανακαλύπτουμε τόπους που συνδέονται με τη γέννηση των φυσικών επιστημών» κι ενδιάμεσους σταθμούς το Ιερό των Μέσσων και το Σίγρι. Στόχος είναι η «ένωση» και προβολή μνημείων φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η συνειδητοποίηση της σημασίας των οποίων ενισχύει την ανάγκη της προστασίας των ίδιων και του περιβάλλοντος όπου γεννήθηκαν και διατηρήθηκαν. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να συμμετάσχουν είναι 50, ενώ τόσο η μετάβαση με το πούλμαν, όσο και η είσοδος στους χώρους και τα Μουσεία, θα είναι δωρεάν.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, έως 31 Μαΐου, στα τηλέφωνα 22510 42589, 22510 40716, υπεύθυνη κ. Κυριακοπούλου.

… και για μικρούς
Δε θα λείψουν και οι εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Την Κυριακή 3 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά έξι έως 12 ετών «Φωνές νερού μυριάδες», με επιλεγμένα εκθέματα, φωτογραφικό υλικό και πολύπλευρες δραστηριότητες, μέσω των οποίων θα τονιστεί η αξία του νερού για τον άνθρωπο στην καθημερινή ζωή, τη θρησκεία και την τέχνη.

Οι ώρες διεξαγωγής του προγράμματος θα είναι από τις 9:30 έως τις 10:30 και από τις 11 έως τις 12:00 το πρωί. Οι γονείς που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους, μπορούν να επικοινωνούν έως τις 31 Μαΐου στα τηλέφωνα 22510 42589 και 22510 40716, με την υπεύθυνη κ. Τσολάκη.

Τέλος, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί για παιδιά ίδιας ηλικίας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι», στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Στον εκπαιδευτικό χώρο «Γεώραμα», οι Μικροί Παλαιοντολόγοι θα συμμετάσχουν σε ανασκαφικές εργασίες φυτικών απολιθωμάτων, θα αναγνωρίσουν και θα ταξινομήσουν τα ευρήματά τους και θα γνωρίσουν τα σύγχρονα και απολιθωμένα φυτά της Λέσβου, μέσα από δημιουργικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 10 το πρωί και από τις 3 έως τις 4 το απόγευμα, ενώ οι γονείς που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους, μπορούν να επικοινωνούν έως τις 31 Μαΐου στα τηλέφωνα 22510 47033 και 22530 54434, με την υπεύθυνη κ. Μπεντάνα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey