Συνάντηση των Συλλόγων Καρκινοπαθών Λέσβου και Χίου με το δήμαρχο Λέσβου

Αρωγή στους οικονομικά ασθενείς

29/05/2012 - 14:37

Συνάντηση είχε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου με τον αντίστοιχο της Χίου, στη Μυτιλήνη.

Συνάντηση είχε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου με τον αντίστοιχο της Χίου, στη Μυτιλήνη. «Ήρθαν εκπρόσωποι του Συλλόγου της Χίου και γνωριστήκαμε», λέει στο «Ε» η γενική γραμματέας του Συλλόγου της Λέσβου, Ρηνούλα Σωτηρχέλη. Και συνεχίζει: «Ο Σύλλογος της Χίου είναι πιο οργανωμένος, πιο προχωρημένος σε κάποια θέματα και έδειξαν προθυμία να μας βοηθήσουν.»

Παράλληλα, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε και συνάντηση των δύο Συλλόγων με το δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, και την πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να δρομολογηθεί μια συνεργασία των δύο Συλλόγων υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και της δημοτικής αρχής, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών για την εξυπηρέτηση των οικονομικά ασθενέστερων νοσούντων, που μεταβαίνουν στην Αθήνα για θεραπείες και μένουν σε διαμέρισμα που έχει διαθέσει ο πρώην Δήμος Καρδαμύλων. Κι αυτό, ώστε να μη χρειάζεται να επιβαρύνονται και άλλο οικονομικά πληρώνοντας ξενοδοχείο.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή τόνισε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να παραχωρήσει το μεγαλύτερο από τα τρία διαμερίσματα σε πολυκατοικία που έχει στην Αθήνα και παραμένει ξενοίκιαστο, προκειμένου να εξυπηρετεί τους καρκινοπαθείς που ταξιδεύουν στην Αθήνα. «Ο δήμαρχος Λέσβου έδειξε ενδιαφέρον για την πρόταση που του κάναμε να παραχωρηθεί το διαμέρισμα στους καρκινοπαθείς και ελπίζουμε να προχωρήσει θετικά το θέμα και να υλοποιηθεί ο στόχος μας», τονίζει η κ. Σωτηρχέλη.

Ακολούθησε διάλογος των δύο Συλλόγων για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να ενδυναμωθεί περισσότερο αυτός της Μυτιλήνης, με τη δημιουργία ομάδων ενημέρωσης των καρκινοπαθών, αλλά και προσπάθειες προσέγγισης γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι θα βρίσκονται κοντά στους ασθενείς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey