Εκδήλωση από την Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης

Οι Λέσβιοι της συμπρωτεύουσας τίμησαν τη μάχη τού Σκρα

26/05/2012 - 14:54

Την 94η επέτειο της ιστορικής μάχης τού Σκρα τίμησε πριν από δύο εβδομάδες η Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης, στο ομώνυμο χωριό τού Κιλκίς.

Την 94η επέτειο της ιστορικής μάχης τού Σκρα τίμησε πριν από δύο εβδομάδες η Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης, στο ομώνυμο χωριό τού Κιλκίς.

Όπως κάθε χρόνο, διοργάνωσε εκδρομή για τα μέλη της και πήρε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Σκρα και που και φέτος έγιναν παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, πολιτιστικών συλλόγων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και πλήθους κόσμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία, η οποία εψάλη στον Ιερό Ναό του χωριού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου.

Στη συνέχεια, έγινε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και εκφώνηση πανηγυρικού στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην οποία συμμετείχε εκ μέρους της Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Κουτλής.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία του χωριού από 12μελές χορευτικό τμήμα των Λέσβιων της συμπρωτεύουσας - που απέσπασε το χειροκρότημα των παρευρισκομένων -, την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey