Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

24/05/2012 - 14:53

Στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Το γεγονός αυτό δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα παρουσίασης σε ευρύ κοινό των ποικίλων εκδόσεών του για τα γεωλογικά μνημεία της Λέσβου και του Αιγαίου, αλλά και για τις δραστηριότητές του.

Στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Το γεγονός αυτό δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα παρουσίασης σε ευρύ κοινό των ποικίλων εκδόσεών του για τα γεωλογικά μνημεία της Λέσβου και του Αιγαίου, αλλά και για τις δραστηριότητές του, ενώ η παρουσία του στη διοργάνωση από αύριο Πέμπτη 24 έως την Κυριακή 27 Μαΐου θα συνδυαστεί και με μια εκδήλωση για παιδιά.

Η συμμετοχή του Απολιθωμένου Δάσους στην Έκθεση αναμένεται να εξάψει το ενδιαφέρον στο ευρύ κοινό, ενώ η ιδιαίτερη προβολή σε σχολικές ομάδες και εκπαιδευτικούς που κάθε χρόνο επισκέπτονται την Έκθεση, στοχεύει στο να τους προσφέρει κίνητρα να επισκεφτούν τη Λέσβο για να γνωρίσουν από κοντά το απολιθωμένο δάσος και τις ομορφιές του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, πέρα από τη μεγάλη γκάμα έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων, εκπαιδευτικών εγχειριδίων, οδηγών περιήγησης, πρακτικών επιστημονικών συναντήσεων και λευκωμάτων που θα παρουσιάσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Σάββατο 26 Μαΐου θα οργανώσει παράλληλα μια εκδήλωση για τους μικρούς του φίλους, στην «Παιδική Γωνιά». Κατά τη διάρκειά της, μέσω της χρήσης της Μουσειοσκευής «Γεώραμα» και της διαδραστικής εκπαιδευτικής εφαρμογής «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου», μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες στη δράση θα ενημερωθούν για το μοναδικό φυσικό μνημείο της χώρας μας, θα γνωρίσουν τα φυτά και τα ζώα που έζησαν στην περιοχή του Αιγαίου πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια, καθώς επίσης και τις διεργασίες που οδήγησαν στην απολίθωσή τους, ενώ οι μικρότεροι σε ηλικία φίλοι θα μπορέσουν να γνωρίσουν το απολιθωμένο δάσος ζωγραφίζοντας τα ζώα και τα φυτά του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey