Εμφάνιση του φωνητικού συνόλου «Πλειάδες», στο οποίο συμμετέχει και Μυτιληνιά μουσικός, στη Θεσσαλονίκη

Στο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Άνοιξης 2012

24/05/2012 - 14:52

Στο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Άνοιξης 2012 του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε την Τρίτη το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Πλειάδες», στο οποίο συμμετέχει και η Μυτιληνιά Ευτυχία Καβαλίκα.

Στο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Άνοιξης 2012 του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε την Τρίτη το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Πλειάδες», στο οποίο συμμετέχει και η Μυτιληνιά Ευτυχία Καβαλίκα.

Έχοντας δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 2006, οι «Πλειάδες» (που έχουν πάρει το όνομά τους από τις επτά γνωστές μυθολογικές μορφές που αργότερα έγιναν αστερισμός) ερμηνεύουν πολυφωνικά τραγούδια της Ηπείρου. Έχοντας μελετήσει πολύ την ελληνική παραδοσιακή μουσική, τα μέλη του συνόλου έχουν πραγματοποιήσει σειρά εμφανίσεων, συμμετέχοντας σε διάφορες παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πειραματίζονται και συνεργάζονται με σύγχρονους καλλιτέχνες. Εκπροσώπησαν τέλος την Ελλάδα στη 14η Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου, ενώ το πρόγραμμά τους έχει παρουσιαστεί και στην ΕΡΤ3.

Η πρόσφατη παράστασή τους «Καιρός που θρηνεί κανείς και καιρός που χορεύει», η οποία παρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» πριν από δύο εβδομάδες, βασιζόταν στη μορφή των χορικών του αρχαίου δράματος και ειδικότερα στη σχέση κορυφαίου και χορού, ενώ προχτές Τρίτη παρουσίασαν στο κοινό του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου της συμπρωτεύουσας ένα πρόγραμμα πολυφωνικών διαδρομών από την Ήπειρο έως τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.

Η Μυτιληνιά «Πλειάδα»
Εκτός από τις Αθηνά Γκούμα, Στέλλα Γκρήγκοβιτς, Δέσποινα Καλπενίδου, Ιουλία Ρούτζιου, Γεωργία Τέντα και Ρούλα Τσέρνου, στις «Πλειάδες» συμμετέχει και η Μυτιληνιά Ευτυχία Καβαλίκα.

Η Μυτιληνιά μουσικός γεννήθηκε στη Λέσβο το 1983, είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κι έχει σπουδάσει Ανώτερα Θεωρητικά στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας». Κατά την περίοδο 2002 - 2005 υπήρξε μέλος της μουσικοθεραπευτικής ομάδας «Μουσικό Πολύτροπο», μαθαίνοντας παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της χώρας, που συνδυάζονταν με θεατρική απόδοση, χορό, τραγούδι και παραδοσιακά όργανα.

Έχοντας κάνει, ως πτυχιακή εργασία, μουσικές καταγραφές από χωριά της Λέσβου, από το 2007 έως το 2009, οπότε και εργάστηκε στη Μυτιλήνη ως καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου, υπήρξε μέλος του μουσικού σχήματος «Motivasyon».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey