To Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ποικίλες εκδηλώσεις, με μεγάλη επιτυχία

19/05/2012 - 15:06

Στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων συμμετείχε χτες το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, διοργανώνοντας ποικίλες εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία.

Στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων συμμετείχε χτες το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, διοργανώνοντας ποικίλες εκδηλώσεις με μεγάλη επιτυχία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο, με μεγάλη επιτυχία, εκπαιδευτική εκδήλωση με αφηγήσεις μύθων από την Ελληνική Μυθολογία για τα φυσικά φαινόμενα και τους σεισμούς, με την εκπαιδευτικό και αφηγήτρια παραμυθιών Ευστρατία Παντέρμου. Οι μαθητές γνώρισαν τα φυσικά φαινόμενα, όπως οι σεισμοί και τα ηφαίστεια, μέσα από τους εντυπωσιακούς άθλους των ηρώων της Ελληνικής Μυθολογίας, οι οποίοι και τα ενθουσίασαν.

Παράλληλα, οι επισκέπτες του Μουσείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ειδική παρουσίαση για τους σεισμούς με θέμα «Σεισμοί & Σεισμικός κίνδυνος», να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση «Σεισμοί & Σεισμικός κίνδυνος στο Βόρειο Αιγαίο» και να γνωρίσουν το φυσικό φαινόμενο του σεισμού. Επίσης, για το ενήλικο κοινό πραγματοποιήθηκε ειδική εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα «Σεισμικός κίνδυνος και μέτρα πρόληψης και προστασίας», η οποία περιελάμβανε προσομοίωση σεισμών στη σεισμική τράπεζα του Μουσείου. Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης προβολή τού ντοκυμαντέρ «Μάρτιος 2011: Ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey