Παρουσίαση του δίτομου έργου για τη Λήμνο, στην Αθήνα

Περί εκκλησιαστικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς

19/05/2012 - 14:59

Το δίτομο συλλογικό έργο «Λήμνος, Εκκλησιαστική Κληρονομιά» και «Λήμνος, Ιστορική και Πολιτιστική Κληρονομιά» θα παρουσιαστεί την Τρίτη 22 Μαΐου στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, στο Ψυχικό.

Το δίτομο συλλογικό έργο «Λήμνος, Εκκλησιαστική Κληρονομιά» και «Λήμνος, Ιστορική και Πολιτιστική Κληρονομιά» θα παρουσιαστεί την Τρίτη 22 Μαΐου στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, στο Ψυχικό.

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Παναγιώτης Βοκοτόπουλος, ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μάριος Μπέγζος, ο καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας & Τέχνης Αθανάσιος Σέμογλου, ο τέως πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, ο αρχαιολόγος και συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Geovent, Γιώργος Κωνσταντέλλης. Το συντονισμό θα έχει ο επίτιμος διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος, πρώην διευθυντής Παθολογίας - Ογκολογίας στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», Γεράσιμος Ρηγάτος.

Σημειώνεται πως το δίτομο έργο για τη Λήμνο είναι διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία. Στις σελίδες του γράφουν 15 έγκριτοι συγγραφείς, καθηγητές πανεπιστημίου κι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι και προσδίδουν την ταυτότητα του αιγαιοπελαγίτικου νησιού.

Με την εκδοτική επιμέλεια του Γιώργου Κωνσταντέλλη, το λεύκωμα επιχειρεί να αποτυπώσει τον πλούτο της εκκλησιαστικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, αξιοποιώντας ένα εκτενέστατο φωτογραφικό υλικό, το οποίο συνοδεύεται από εισηγήσεις, περιγραφές, μαρτυρίες, ιστορικές σημειώσεις και επιστημονικές παραπομπές, μεταφέροντας τον αναγνώστη στην καρδιά και την ψυχή της Λήμνου. Αποτελεί επίσης μια πολυετή προσπάθεια ως προς τη συγκέντρωση του φωτογραφικού και εικαστικού υλικού, καθώς και το συντονισμό των σημαντικών προσωπικοτήτων που συμβάλλουν στην έκδοση, καθιστώντας το λεύκωμα αυτό το πιο ολοκληρωμένο και άρτιο που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για το νησί της Λήμνου, «φωτίζοντας» λιγότερο γνωστές του πλευρές και ιδιαίτερα τη σπουδαία συνεισφορά του στην Εκκλησία, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey