Παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Βεκρή στο βιβλιοπωλείο «Ν. & Σ. Μπατσιούλας»

Για τη μοναδική «Ουρανία»

19/05/2012 - 14:46

Στο βιβλιοπωλείο «Ν. & Σ. Μπατσιούλας» της Αθήνας έγινε την περασμένη Τρίτη η τρίτη παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Βεκρή «Ουρανία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αιολίδα».Η αίθουσα του βιβλιοπωλείου γέμισε από προσκεκλημένους, αλλά και από περαστικούς και πελάτες του βιβλιοπωλείου.

Στο βιβλιοπωλείο «Ν. & Σ. Μπατσιούλας» της Αθήνας έγινε την περασμένη Τρίτη η τρίτη παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Βεκρή «Ουρανία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αιολίδα».

Η αίθουσα του βιβλιοπωλείου γέμισε από προσκεκλημένους, αλλά και από περαστικούς και πελάτες του βιβλιοπωλείου, που ξαφνιάστηκαν ευχάριστα με τις ομιλίες και τη συζήτηση που έγινε για το βιβλίο, τις απαγγελίες και την παραδοσιακή μουσική από δυο βιολιά, λαούτο, αρμόνιο και τραγούδι, που συνοδεύουν μέχρι τώρα όλες τις παρουσιάσεις της «Ουρανίας».

Για το βιβλίο μίλησε η Σούλα Ροδοπούλου, συγγραφέας και παλιά εκπαιδευτικός, ευαισθητοποιημένη στο θέμα των «Αλησμόνητων Πατρίδων», αφού κάθε χρόνο είναι υπεύθυνη για το θέμα αυτό στο Διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, απ’ όπου απέσπασε κι έπαινο η «Ουρανία».

Ακολούθησε η ομιλία της Αγλαΐας Αρχοντίδου - Αργύρη, Μυτιληνιάς αρχαιολόγου και διευθύντριας του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, που λόγω ειδικότητας εστίασε στην καταγραφή των αληθινών γεγονότων που περιλαμβάνονται στο ιστορικό πλαίσιο του βιβλίου, χωρίς να παραβλέψει και το «δέσιμο» της ιστορίας στο μυθιστόρημα.

Πριν την ανάγνωση κειμένων του βιβλίου από τη Φανή Αγγελίδου, η ίδια η συγγραφέας ανέφερε:

«Φέτος είναι τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Είναι όμως και τα 432 από τη γέννηση του Αϊβαλιού. Μ’ αυτό το συνταρακτικό γεγονός καταπιάστηκα στο βιβλίο “Ουρανία”, θέλοντας να ξεφύγω κι από το στενάχωρο τέλος της Αλησμόνητης Πατρίδας, τον Κυδωνότοπο. Η ηρωίδα μου, η Ουρανία, αναδύεται από τις φουρτούνες αλλά και τις μπουνάτσες του Αιγαίου, για να δημιουργήσει, να συνεχίσει να ονειρεύεται και να παλεύει. Εκεί που ο διώκτης, εσωτερικός ή εξωτερικός, είναι πάντα παρών, εκεί που η αλαλία την απομονώνει και εκείνη τολμά να ονειρεύεται, ακόμα κι όταν το όνειρο είναι ουτοπία, η Ουρανία, τι άλλο κάνει, ανοίγει δρόμους.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey