Οι «Φίλοι της Μουσικής Λέσβου», ο ΦΟΜ και η «Πάραλος» παρουσιάζουν…

3η Μουσική Συνάντηση «Μεσογειοτόπια»

18/05/2012 - 15:33

Την τρίτη κατά σειρά Μουσική Συνάντηση «Μεσογειοτόπια» θα πραγματοποιήσουν, από την Πέμπτη 24 έως και το Σάββατο 26 Μαΐου, οι «Φίλοι της Μουσικής Λέσβου», ο ΦΟΜ και η «Πάραλος».

Την τρίτη κατά σειρά Μουσική Συνάντηση «Μεσογειοτόπια» θα πραγματοποιήσουν, από την Πέμπτη 24 έως και το Σάββατο 26 Μαΐου, οι «Φίλοι της Μουσικής Λέσβου», ο ΦΟΜ και η «Πάραλος». Όπως και οι δύο προηγούμενες ιδιαιτέρως πετυχημένες διοργανώσεις, έτσι και φέτος η συνάντηση των μουσικών της Λέσβου με τους εκτός νησιού φιλοξενουμένους τους θα γίνει στο θέατρο του ΦΟΜ και θα περιλαμβάνει τόσο συναυλίες και μουσικές εμφανίσεις, όσο και μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.

Τα «Μεσογειοτόπια» ξεκίνησαν ως ιδέα το χειμώνα τού 2010, από μουσικούς της Λέσβου που θέλησαν να καθιερώσουν ένα φεστιβάλ με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και με ατμόσφαιρα Μεσογείου. Η βασική αρχή, η οποία και τηρήθηκε στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, ήταν να γίνονται όλες οι συναυλίες δωρεάν για το κοινό.

Έτσι, τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι, όσοι βρέθηκαν εκείνες τις ημέρες στο ΦΟΜ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσική από τη Θράκη, την Κρήτη, τη Μικρασία, τη Λέσβο, τις Κυκλάδες, την Ιταλία κ.λπ., αλλά και αυτοσχεδιαστικά σχήματα, χωρίς κανένα απολύτως χρηματικό αντίτιμο.

Το πρόγραμμα των συναυλιών
Το φετινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κι άλλα μουσικά είδη, καθώς και μια σειρά παράλληλων δρωμένων, όχι αναγκαστικά από το χώρο της μουσικής.

Οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 9 το βράδυ της Πέμπτης 24 Μαΐου. Το πρόγραμμα της ημέρας θα έχει ως θέμα «Συνθέτες της Μεσογείου στα χρόνια του Μπαρόκ», κι έτσι το μουσικό σύνολο «Concordia» θα παρουσιάσει κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έχει ακουστεί μέχρι τώρα στο θεσμό.

«Νέες Μουσικές Τάσεις στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια» είναι το θέμα που θα έχει η Παρασκευή 25 του μήνα. Στις 7 το απόγευμα θα παρουσιαστούν συνθέσεις του Γιώργου Τριχόπουλου με θέμα «Entasis», στις 8 θα εμφανιστεί το μουσικό σύνολο «Χαίρετε και Αντίο», που γεννήθηκε στη Λέσβο και το οποίο θα παίξει μουσικές της Μεσογείου, και στις 9 το βράδυ το ρεμπέτικο θα συναντήσει τον ηλεκτρικό ήχο, μέσα από το μοναδικό «πάντρεμα» που θα τους κάνουν οι «Rebet Against the Machine». H βραδιά θα κλείσει με την εμφάνιση στις 10:30 το βράδυ των «Alcalica», που θα παίξουν ηλεκτρονική μουσική συνδυασμένη με περσικό σαντούρι, καλίμπα, μπαγλαμαδάκι και ήχους της Ανατολής.

Το Σάββατο 26 Μαΐου, τρίτη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, που θα έχει θέμα «Μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου», θα εμφανιστούν στις 7:30 το απόγευμα οι «Meyan», τα πολίτικα λαούτα του Νίκου Ανδρίκου και του Αλέκου Καφούνη και τα κρουστά του Στρατή Σκουρκέα, που θα παρουσιάσουν ήχους της Ανατολής.

Στις 9 το βράδυ, οι «Ουλυράιντα» θα παίξουν παραδοσιακή μουσική από τη Θράκη, ενώ η βραδιά θα κλείσει με κλαρίνο, λαούτα και ντέφι, από τους Δημήτρη Μπρέντα, Νίκο Αγγελόπουλο, Αχιλλέα Χαχάμη και Αλέξη Νόνη.
 
Παράλληλες εκδηλώσεις
Την ίδια μέρα, στις 2 το μεσημέρι θα γίνει στο χώρο τού ΦΟΜ σεμινάριο ρυθμολογίας, με θέμα «Τα ρυθμικά ιδιώματα στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και της Θεσσαλίας» και υπευθύνους το Στρατή Σκουρκέα και την «Πάραλο».

Στις 10:30 το βράδυ, η νεοσύστατη Ομάδα Κρουστών Μυτιλήνης θα παρουσιάσει ένα ηχητικό δρώμενο υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Βασιλάτου.

Τέλος, και τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης θα γίνουν εικαστικές παρεμβάσεις στο χώρο του θεάτρου τού ΦΟΜ, που θα περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Νταρλαγιάννη και προβολές μουσικών βίντεο στο φουαγέ του θεάτρου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey