Υπό ένταξη στο ΕΣΠΑ ο οδικός άξονας Καλλονής - Πέτρας

Παίρνει σειρά…

17/05/2012 - 15:40

Προαναγγελία της ένταξης του οδικού άξονα Καλλονής - Πέτρας έκανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, μετά από συνεργασία που είχε με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.

Προαναγγελία της ένταξης του οδικού άξονα Καλλονής - Πέτρας έκανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, μετά από συνεργασία που είχε με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη. Σύμφωνα με τον κ. Σηφουνάκη, ο δεύτερος οδικός άξονας της Λέσβου που προωθείται προς ένταξη στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, εκτός απροόπτου θα ενταχθεί έως τις 30 Ιουνίου και αρχές Σεπτεμβρίου του 2012 αναμένεται να δημοπρατηθεί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε ενημέρωση από τους αρμόδιους διευθυντές για την οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου «Οδικός Άξονας Καλλονής - Πέτρας», μήκους 15 χιλιομέτρων, για το οποίο έχουν ήδη κατατεθεί ολοκληρωμένες όλες οι αναγκαίες μελέτες.

Τα επόμενα στάδια έως την προβλεπόμενη δημοπράτηση της α΄ φάσης του έργου είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Σηφουνάκη, τα παρακάτω:

30/5/2012 επικαιροποίηση μελετών.

15/6/2012 σύνταξη και υποβολή στη διαχειριστική αρχή του τομεακού προγράμματος του φακέλου του έργου.

30/6/2012 ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

30/7/2012 σύνταξη τευχών δημοπράτησης, προκήρυξη διαγωνισμού εκτέλεσης του έργου, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί έως τις 5-9-2012.

Σημειώνεται ότι σε αυτή την α΄ φάση, όπως είναι ήδη γνωστό, δε θα κατασκευαστεί λόγω κόστους η σήραγγα της Στύψης, η οποία συνδέει τη νέα χάραξη με την υφιστάμενη οδό. Για τη σύνδεση της νέας χάραξης με την υφιστάμενη οδό θα κατασκευαστεί μικρή συνδετήρια οδός.

Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Σηφουνάκης, η καθυστέρηση ένταξης και δημοπράτησης του δεύτερου μεγάλου οδικού έργου της Λέσβου μετά το ήδη δημοπρατηθέν έργο Καλλονής - Σιγρίου οφείλεται στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης των μελετών. «Όμως τώρα», επεσήμανε ο ίδιος, «βρισκόμαστε στο τέλος της διαδρομής και το σημαντικό αυτό έργο, που θα χρηματοδοτηθεί επίσης από το τομεακό του Υπουργείου Υποδομών, όπως και το έργο “Καλλονή - Σίγρι”, είναι μια πραγματικότητα. Όπως έχω σημειώσει πολλές φορές, τα επόμενα χρόνια το νησί μας θα είναι ένα εργοτάξιο.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey