Η ντροπή στάθηκε στην πόρτα

15/05/2012 - 15:45

Ο Κωνσταντίνος Γνήσιος, με καταγωγή από το Μεσότοπο, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Ακολούθησε σπουδές βιομηχανικού σχεδιασμού στην ΑΚΤΟ και από το 1989 δραστηριοποιείται στο χώρο του επίπλου και της ξύλινης κατασκευής. Με την ποίηση ασχολείται τα τελευταία 20 χρόνια και το 2008 κυκλοφόρησε την πρώτη του συλλογή με τον τίτλο «Πρωινή ψιχάλα».

Ο Κωνσταντίνος Γνήσιος, με καταγωγή από το Μεσότοπο, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Ακολούθησε σπουδές βιομηχανικού σχεδιασμού στην ΑΚΤΟ και από το 1989 δραστηριοποιείται στο χώρο του επίπλου και της ξύλινης κατασκευής. Με την ποίηση ασχολείται τα τελευταία 20 χρόνια και το 2008 κυκλοφόρησε την πρώτη του συλλογή με τον τίτλο «Πρωινή ψιχάλα». Στην παρούσα συλλογή, που αποτελείται από 35 ποιήματα, ξεδιπλώνονται οι σκέψεις του δημιουργού, που αποτελούνται κυρίως απ’ την παρατηρητικότητα των αισθήσεών του.

Να μερικοί τίτλοι ποιημάτων: Άδεια ζωή, Ληγμένα παραμύθια, Δάκρυ ανεμώνας, Χαμένες στιγμές, Νωπά όνειρα, Παγωμένη μοναξιά, Τρυγητής εικόνων, Ξερές ελπίδες, Σιωπή, Από τις εκβολές του Αυγούστου έως τα βάθη του Βοσπόρου κ.ά..

Ως μικρό δείγμα γραφής παραθέτουμε το ποίημα με τον τίτλο «Ξυπνώντας»: «Άρχισα να σκίζω / τις τελευταίες αποχρώσεις / των σκέψεων που ήταν αφημένες / αποβραδίς στο κομοδίνο / κι όταν πια στον μπάτη παραδίνω / ραψωδίες ονείρων κατακερματισμένες / πες μου, τι μένει πια να δώσεις, / εσύ ή εγώ αποφασίζω».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey