Ζητούν ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου για το μέλλον τής ΔΕΥΑΛ

Προσφεύγουν οι Εργαζόμενοι

28/03/2012 - 19:45

Στην υποβολή προσφυγής προς το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με το αίτημα της ακύρωσης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου για το μέλλον τής ΔΕΥΑΛ, προχωρούν οι Εργαζόμενοι της Επιχείρησης, οι οποίοι και περίμεναν την ανάρτηση της απόφασης στο σύστημα «Διαύγεια» προκειμένου να διαπιστώσουν πώς ακριβώς έχει διατυπωθεί.

Στην υποβολή προσφυγής προς το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, με το αίτημα της ακύρωσης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου για το μέλλον τής ΔΕΥΑΛ, προχωρούν οι Εργαζόμενοι της Επιχείρησης, οι οποίοι και περίμεναν την ανάρτηση της απόφασης στο σύστημα «Διαύγεια» προκειμένου να διαπιστώσουν πώς ακριβώς έχει διατυπωθεί. Η ανάρτηση έγινε προχθές το μεσημέρι και ήδη οι Εργαζόμενοι εξετάζουν ποιος νομικός θα συντάξει την προσφυγή.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων και συνολικά των αντιδράσεων που είχαν εκδηλωθεί απ’ τους Εργαζομένους της ΔΕΥΑΛ στην απόφαση για επέκτασή της απ’ τον καποδιστριακό Δήμο Μυτιλήνης σε όλο το νησί της Λέσβου, τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και προσφυγή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την ακύρωσή της.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Νίκος Ιππειώτης, «εμείς θα καταγγείλουμε με την προσφυγή μας την όλη διαδικασία και τη μεθόδευση που υπήρξε για να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση και θα επιμείνουμε στη θέση μας ότι η επέκταση δε λύνει, αλλά δημιουργεί προβλήματα».

Έρχονται αυξήσεις;
Ακόμη ο κ. Ιππειώτης ανέφερε πως οι Εργαζόμενοι περιμένουν, πιθανόν στις αρχές Απριλίου, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου να ενημερωθούν και για την πρόταση τιμολογιακής πολιτικής που θα ακολουθήσει η Επιχείρηση, ώστε «να επιβεβαιωθούν, δυστυχώς, με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο οι προβλέψεις μας για την επιβάρυνση που θα έχουν οι δημότες».

Θυμίζουμε πως με ψήφους 21 υπέρ και 15 κατά, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση της δημοτικής αρχής για επέκταση της περιοχής ευθύνης τής ΔΕΥΑΛ σε όλο το Δήμο Λέσβου, κατανοώντας - όπως αναφέρεται στην απόφαση -

«και τη δυσκολία του εγχειρήματος στην παρούσα φάση, θεωρώντας ότι ο Δήμος Λέσβου, ως οφείλει άλλωστε, θα εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε άμεσα να υλοποιηθεί ο στόχος και η ΔΕΥΑΛ στην πράξη να μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες, αφού έτσι και αλλιώς λειτουργεί ανταποδοτικά».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey