Ο Στήβεν Σπήλμπεργκ προγραμματίζει να γυρίσει ταινία σε Λέσβο, Χίο και Καστελλόριζο

Χολλυγουντιανή παραγωγή στη Μυτιλήνη

11/05/2012 - 14:16

Μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα βρίσκεται στα άμεσα σχέδια του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη των Όσκαρ Στήβεν Σπήλμπεργκ, με τη Μυτιλήνη, τη Χίο και το Καστελλόριζο να «πρωταγωνιστούν». Εάν ευοδωθούν τα σχέδια του διάσημου σκηνοθέτη, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη προβολή που θα γνωρίσει ποτέ το νησί.

Μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα βρίσκεται στα άμεσα σχέδια του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη των Όσκαρ Στήβεν Σπήλμπεργκ, με τη Λέσβο, τη Χίο και το Καστελλόριζο να «πρωταγωνιστούν». Εάν ευοδωθούν τα σχέδια του διάσημου σκηνοθέτη, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη προβολή που θα γνωρίσει ποτέ το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εταιρεία παραγωγής του Αμερικανού σκηνοθέτη ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες πολυμελές συνεργείο να επισκεφτεί την Ελλάδα και τη Μυτιλήνη και τα άλλα δύο νησιά, για να πραγματοποιήσει ένα πέρασμα (ρεπεράζ) ώστε να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι που θα γίνουν τα γυρίσματα.

Αν και ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας δεν έχει ακόμη αποκαλύψει το σενάριο, σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν γυρίσματα σε διάφορες περιοχές των νησιών και θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα, σκάφη και ελικόπτερα, ώστε να προβληθούν καλύτερα όλες οι ομορφιές των νησιών και να αναδειχθεί η μοναδικότητα του Αιγαίου.

Έρχεται συχνά…
Ο σκηνοθέτης των Όσκαρ τα τελευταία χρόνια κάνει διακοπές στο Αιγαίο, ενώ παλιότερα είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να γυρίσει μια ταινία στα νησιά. Εάν αυτό γίνει πραγματικότητα, θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη παραγωγή που θα γυριστεί ποτέ στην Ελλάδα, καθώς ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης έχει συνηθίσει να δημιουργεί μόνο υπερπαραγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάσημος σκηνοθέτης θα παρουσιάσει ο ίδιος το σενάριο της ταινίας, σε συνέντευξη που θα δώσει στην Αθήνα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η παραγωγή ταινιών τού Χόλλυγουντ στην Ελλάδα «κρατάει» από τη δεκαετία τού ’60, όταν γυρίστηκε στη Ρόδο η ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε», για να ακολουθήσει ο «Ζορμπάς» και άλλες μεγάλες παραγωγές σε Αθήνα, Σαντορίνη και Κεφαλονιά. Οι συγκεκριμένες περιοχές είχαν γνωρίσει μεγάλη δημοσιότητα, με πρόσφατο παράδειγμα την Κεφαλονιά, καθώς μετά τα γυρίσματα της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», ένας μεγάλος αριθμός διάσημων ηθοποιών του Χόλλυγουντ επισκέφτηκε το νησί, που αμέσως έγινε πολύ δημοφιλές.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης έχει καταφέρει, σε όποια ταινία και αν έχει γυρίσει, να αποκτούν τα σκηνικά και οι περιοχές όπου γίνονται τα γυρίσματα, μια μεγάλη δημοσιότητα και να γίνονται σημαντικοί χώροι επισκεψιμότητας των εκατομμυρίων θαυμαστών του από όλο τον κόσμο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey